Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το φο μπιζού που αποδείχτηκε διαμάντι 26 καρατίων


Αγοράστηκε σε ένα παλιατζίδικο ως φο μπιζού αντί ενός ασήμαντου ποσού. ...



Ωστόσο το μονόπετρο με το διαμάντι των 26 καρατίων θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στις 7 Ιουνίου στο Λονδίνο σε τιμή μεταξύ 250.000 και 350.000 στερλινών (έως 450.000 ευρώ).

Και αυτή η τιμή είναι 35 φορές υψηλότερη από αυτήν της αγοράς του κομψού δακτυλιδιού με τη λευκή πέτρα σε σχήμα μαξιλαριού, το οποίο φορούσε η ιδιοκτήτριά του «για να πάει για ψώνια, στην καθημερινή της ζωή επί τρεις δεκαετίες αγνοώντας παντελώς τον θησαυρό που είχε στο δάκτυλο», όπως δήλωσε η Τζέσικα Γουίνταμ, υπεύθυνη του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών.

«Κανείς δεν είχε ιδέα για την πραγματική του αξία» πρόσθεσε, ίσως λόγω της σχετικής του λάμψης που «μπορούσε να ξεγελά και να δίνει την εντύπωση ότι η πέτρα δεν ήταν αληθινή» αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κόσμημα πιθανόν χρονολογείται στον 19ο αιώνα, εποχή κατά την οποία οι τεχνίτες κοπής διαμαντιών έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα στο μέγεθος παρά στη λάμψη της πολύτιμης πέτρας.

«Οι τεχνίτες κοπής εργάζονταν περισσότερο με το φυσικό σχήμα για να διατηρήσουν όσο το δυνατό περισσότερο βάρος» εξήγησε η υπεύθυνη του Sotheby's.

Μόλις πρόσφατα, έπειτα από μια συζήτηση με έναν χρυσοχόο, η κάτοχος του κοσμήματος συνειδητοποίησε ότι το μονόπετρο μπορεί τελικά να κοστίζει πολύ περισσότερο από μια χούφτα στερλίνες.

Αφού ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών την πώλησή του, το διαμάντι πιστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο. Η κάτοχός του είναι «κατενθουσιασμένη», υπογράμμισε η Τζέσικα Γουίνταμ. «Και ποιος δεν θα ήταν σε μια παρόμοια κατάσταση;» πρόσθεσε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs