Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τσίπρας: «Καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους μέσα στον Ιούνιο»


Στο μείζον ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια...
της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του, Γιούρι Ράτας.




Μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στον Ιούνιο, γεγονός που -σύμφωνα με τον ίδιο- θα επιφέρει την «οριστική διευθέτηση της κρίσης». 

Αρχικά, ο έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Ράτας ως εποικοδομητική ανταλλαγή σκέψεων εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Εσονία «σε μία περίοδο που η Ε.Ε. και η γειτονιά βρίσκονται μπροστά σε προκλήσεις που οι πολίτες θέλουν να αντιμετωπίσουμε με νέο όραμα».

«Αυτό το νέο όραμα μπορεί να χτιστεί μόνο σε μία βάση σταθερότητας στην Ευρωζώνη» είπε και πρόσθεσε ότι «προσδοκούμε η ανάληψη της προεδρίας να γίνει μετά και μίας απόφασης που αναμένουμε μέσα τον Ιούνιο για την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

Αναφορικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας επισήμανε την αναγκαιότητα μίας δίκαιης αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου, η οποία και θα ενισχύει την αλληλεγγύη.

Υπογράμμισε, επίσης, στον πρωθυπουργό της Εσθονίας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων κυρίως στο Αιγαίο «αλλά και αποφασιστικότητα να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».

Σε ό, τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε «την απογοήτευσή για την παρελκυστική πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα του Κυπριακού και προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs