Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Η τερατώδης σαύρα που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές! [photos]


Πραγματικά ασύλληπτο αυτό που μπορεί να κάνει το «θηρίο»...




Τα πεπτίδια του Κομόντο μπορεί να αποδειχθούν καλός συνδυασμός για τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, μολύνσεις στο εσωτερικό του αφτιού και από εγκαύματα, δερματίτιδες, πνευμονία και κυστική ίνωση.

Έχει εκτιμηθεί ότι τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα γνωστά αντιβιοτικά στοιχίζουν τη ζωή σε 700.000 ανθρώπους ετησίως. Οι επιστήμονες ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο δράκος του Κομόντο, αυτή η τεραστίων διαστάσεων, αρκετά τρομακτική στην όψη, σαύρα που τρέφεται με ψοφίμια, μπορεί δυνητικά να σώσει ζωές.

Πρόκειται για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Το αίμα του δράκου – της μεγαλύτερη σαύρας στον κόσμο - είναι γνωστό για την τοξικότητά του, φαίνεται όμως πως είναι ανθεκτικό σε πολλές ασθένειες και μολύνσεις.

Ομάδα ερευνητών που μελέτησαν επί τέσσερα χρόνια το αίμα της, ανακάλυψαν ότι είναι γεμάτο από συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντιβιοτικά. Όπως λένε, αισιοδοξούν ότι μπορούν να μετατρέψουν αυτά τα συστατικά σε φάρμακα που μπορεί να αξίζουν πολλά δισεκατομμύρια, καθώς θα είναι ικανά να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Οι εν λόγω σαύρες τρώνε τακτικά κουφάρια ζώων αλά σπανίως αρρωσταίνουν γιατί έχουν στον οργανισμό τους κάποιες πρωτεΐνες που ονομάζονται αντιμικροβιακά πεπτίδια – τα οποία προστατεύουν από κάθε μόλυνση.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος από δράκους σε καθεστώς αιχμαλωσίας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ώστε να ταυτοποιήσουν τα πεπτίδια.

Τα πεπτίδια του Κομόντο μπορεί να αποδειχθούν καλός συνδυασμός για τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, μολύνσεις στο εσωτερικό του αφτιού και μολύνσεις από εγκαύματα, δερματίτιδες, ακόμα και πνευμονία και κυστική ίνωση..

Μάλιστα το Πεντάγωνο πρόσφερε ήδη 7,6 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει στις έρευνες της ομάδας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs