Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

15 Σοκαριστικές Αλήθειες για τον Αδόλφο Χίτλερ που θα σας κάνουν να Ανατριχιάσετε. Με την 10η, θα Τραβάτε τα Μαλλιά σας!


Ο Χίτλερ είναι ίσως ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που έχουν υπάρξει....





Ήταν πολιτικός που γεννήθηκε στην Αυστρία και κατέληξε να γίνει ο ανώτατος ηγέτης των Ναζί. Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν το θανατηφόρο όραμά του, οδηγώντας σε διώξεις και δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Αλλά πολλά πράγματα δεν είναι αρκετά γνωστά για τον Αδόλφο Χίτλερ.

Τα παρακάτω 15 συγκλονιστικά γεγονότα για το ναζιστικό δικτάτορα αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του.


1. Ο Χίτλερ ήταν κατάσκοπος των Ναζί

Πριν ο Αδόλφος Χίτλερ γίνει ηγέτης του Ναζιστικού Κόμματος, ο δικτάτορας έκανε κατασκοπία στην ομάδα. Έτσι, ήταν στην πραγματικότητα ένας πράκτορας πληροφοριών που σκόπευε αρχικά να ανακαλύψει τα σχέδια του Γερμανικού Εργατικού Κόμματος, το οποίο τελικά έγινε το Ναζιστικό Κόμμα.


2. Ο Χίτλερ έμεινε σε καταφύγιο για αστέγους

Πριν γίνει δικτάτορας, ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας επίδοξος καλλιτέχνης που δυστυχώς δεν έλαβε μεγάλη προσοχή για τα έργα τέχνης του. Όταν δεν είχε αρκετά χρήματα, αποφάσισε να μείνει σε καταφύγια για άστεγους της Βιέννης


3. Ο Μάρτιν Λούθερ ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιρροές του Χίτλερ

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ έλαβε έμπνευση από τον ηγέτη της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης, τον Μάρτιν Λούθερ. Ο Μάρτιν Λούθερ ήταν ένας μοναχός και εκδήλωσε απογοήτευση για την καθολική εκκλησία, με παρόμοιο τρόπο που ο Χίτλερ ανατράφηκε καθολικός αλλά τελικά μίσησε τον Χριστιανισμό.


4. Είχε διαφορετικό όνομα πριν

Πριν ονομαστεί Αδόλφος Χίτλερ, ονομαζόταν αρχικά Adol Shicklgruber. Ήταν ο πατέρας του, ο Alois που αποφάσισε να αλλάξει το επίθετο Schicklgruber σε Χίτλερ για να καθιερώσει νομιμότητα.


5. Ο Χίτλερ δεν είχε επίσημη εθνικότητα για επτά χρόνια

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε πάντα να είναι μέρος του ιμπεριαλιστικού έθνους της Γερμανίας. Επίσης, δεν ήταν εντυπωσιασμένος με την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία του Habsburg. Έτσι, αποφάσισε νομικά να παραιτηθεί από την ιθαγένειά του ως αυστριακός. Από τεχνικής άποψης, δεν είχε εθνικότητα για αρκετά χρόνια έως ότου κέρδισε την ιθαγένεια και πάλι τον Φεβρουάριο του 1932.


6. Του άρεσε να σφυρίζει μια συγκεκριμένη μελωδία

Ο Αδόλφος Χίτλερ μπορεί να ήταν κακός άνθρωπος, αλλά είχε και τρόπους για να διασκεδάζει. Στην πραγματικότητα, του άρεσε να σφυρίζει τη μελωδία «Όταν κάνεις μια ευχή σε ένα αστέρι» και «Ποιος φοβάται τον μεγάλο κακό λύκο;».


7. Έχασε προσωρινά την όρασή του

Λόγω ενός αερίου μουστάρδας που έπληξε το στρατόπεδο του όταν ήταν αγγελιοφόρος κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ο Αδόλφος Χίτλερ έχασε προσωρινά την όρασή του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ανάρρωσε πλήρως.


8. Ο Χίτλερ είχε πιθανόν τη νόσο του Πάρκινσον

Ο ναζιστής ηγέτης είχε διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς, αλλά ένα από τα πράγματα που οι γιατροί διέγνωσαν στον Χίτλερ είναι η νόσος του Πάρκινσον. Ορισμένοι ιστορικοί πίστευαν ότι οι δεξιότητες λήψης αποφάσεων του Χίτλερ επηρεάστηκαν αρνητικά κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εξαιτίας της νόσου.


9. Ποτέ δεν πήγε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν υπεύθυνος για τους θανάτους εκατομμυρίων ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για να υποφέρουν μέχρι τους θανάτους τους. Υπήρχαν περίπου 1.200 στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτου και εκατομμύρια άνθρωποι έζησαν τις τελευταίες στιγμές τους εκεί. Ο Χίτλερ προφανώς ποτέ δεν πήγε σε κανένα από αυτά.


10. Ο Χίτλερ τιμήθηκε Άντρας της χρονιάς από το περιοδικό TIME

Στην ιδανική περίπτωση, το βραβείο του Άντρα της χρονιάς θα πρέπει να δοθεί σε έναν άνθρωπο που αγωνίζεται για την ειρήνη και αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο. Δυστυχώς, ήταν μια διαφορετική εποχή τότε και το περιοδικό TIME, φυσικά, δεν γνώριζε τα επόμενα τραγικά γεγονότα.


11. Ο Χίτλερ ήθελε να γίνει ιερέας

Ο Χίτλερ μπορεί να μίσησε τον Χριστιανισμό αργότερα, αλλά όταν ήταν νέος, σκεφτόταν να γίνει ιερέας. Όταν ο Αδόλφος ήταν μόλις οκτώ ετών, συμμετείχε σε εκκλησιαστική χορωδία και η φωνή του βελτιώθηκε χάρη στα μαθήματα τραγουδιού.


12. Έχασε τρία αδέλφια νωρίς

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε συνολικά έξι αδέλφια. Ωστόσο, έχασε τρία από τα αγαπημένα του αδέλφια, τον Όθωνα, την Ιδα και τον Γκούσταβ, όταν ήταν ακόμα πολύ νέος. Ένα από τα άλλα αδέλφια του πέθανε πριν ο Αδόλφος κλείσει τα 25.


13. Ο Χίτλερ ήταν, ειρωνικά, εναντίον της βαναυσότητας ενάντια στα ζώα

Ο Αδόλφος Χίτλερ έχει αναφερθεί ότι ήταν χορτοφάγος που έδειχνε αποτροπιασμό απέναντι στη σκληρότητα των ζώων. Έτσι, ήθελε στη Γερμανία να προστατεύσει νόμιμα τα άγρια ζώα και να μειώσει την κατανάλωση κρέατος μετά το τέλος του πολέμου.


14. Ήθελε να δημιουργήσει ένα μουσείο

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ανένδοτος ότι κάθε Εβραίος θα πρέπει να πεθάνει, αλλά θέλησε επίσης να έχει αναμνήσεις από τους Εβραίους. Έτσι, διέταξε τη συλλογή έργων ζωγραφικής και αντικειμένων, τα οποία προηγουμένως ανήκαν σε Εβραίους.


15. Ο Χίτλερ πιθανότατα κατανάλωνε κοκαΐνη καθημερινά

Ο Αδόλφος Χίτλερ φέρεται να λάμβανε κοκαΐνη δύο φορές την ημέρα. Ακόμα και οι οφθαλμικές σταγόνες του περιείχαν μια μικρή ουσία του ναρκωτικού. Πιθανότατα έλαβε κοκαΐνη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά που είχε με το λαιμό και τα ιγμόρεια του.

Credit: WittyFeed

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs