Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Αποζημιώνουν με ένα εκατομμύριο δολάρια 17χρονη που είχε σεξουαλικές επαφές με αστυνομικούς


Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων υποχρεούται να καταβάλλει η διοικητική αρχή μιας...
πόλης στην Καλιφόρνια σε μια νεαρή γυναίκα 




που, όπως κατήγγειλε, είχε σεξουαλικές επαφές με δεκάδες αστυνομικούς της πόλης στην ηλικία των 17 ετών, όταν ήταν δηλαδή ανήλικη.

Η υπόθεση της 19χρονης σήμερα Jasmine Abuslin και της ένστολης πελατείας της βγήκε στο φως επειδή η νεαρή γυναίκα εξοργίστηκε μ’ έναν απ’ τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Independent.

Τον Αύγουστο του 2015 είχε προσπαθήσει να φύγει από μια κλινική απεξάρτησης ναρκωτικών στη Φλόριντα. Σ’ ένα ξέσπασμα οργής δάγκωσε έναν απ’ τους υπαλλήλους και συνελήφθη. Τότε ζήτησε τη βοήθεια ενός απ’ τους πελάτες της, αλλά όταν ο αστυνομικός Μπρένταν Ο’ Μπράιαν αγνόησε το τηλεφώνημά της, εκείνη τον απείλησε ότι θα αποκαλύψει τα πάντα.


Λίγες ώρες αργότερα ο αστυνομικός έβαλε τέλος στη ζωή του. Στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του αποκάλυψε ότι είχε κάνει σεξ με την ανήλικη κοπέλα, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του.

Η 19χρονη κατήγγειλε πως έκανε σεξ με τουλάχιστον 20 αστυνομικούς από το Oakland, το Richmond, το Livermore και άλλες περιοχές.

Όταν πλέον ξέσπασε το σκάνδαλο η Abuslin μίλησε στα ΜΜΕ για την υπόθεσή της και μέσω των δικηγόρων της κατέθεσε μήνυση στο δήμο του Όκλαντ διεκδικώντας 66 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την «σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης».

Οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε διακανονισμό ύψους 989.000 δολαρίων, από τα οποία το ένα τρίτο είναι η πληρωμή του δικηγόρου της.


Η Abuslin δήλωσε πως τα χρήματα είναι λιγότερα από όσα περίμενε αλλά είναι και πάλι ικανοποιημένη.

«Νιώθω χαρούμενη που μπορώ να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να συνεχίσω τη ζωή μου» πρόσθεσε.

Ο λόγος που η αποζημίωση είναι τόσο μεγάλη σχετίζεται και με τη συμπεριφορά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.

«Ήταν ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς» δήλωσε ο δικηγόρος της.

Τουλάχιστον πέντε από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα, όπως για παράδειγμα η σεξουαλική επαφή με ανήλικο και η μη καταγγελία πιθανής κακοποίησης ανηλίκου. Το τμήμα αυτό βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, την τελευταία φορά λόγω ρατσιστικών μηνυμάτων που αντάλλασσαν μεταξύ τους τα όργανα της τάξης.

Η Abuslin δήλωσε πως τώρα που έκλεισε η υπόθεση σχεδιάζει να επιστρέψει στο σχολείο. 

Πηγή: koutipandoras.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs