Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Στο εδώλιο Λιακουνάκος, Σμπώκος και άλλοι 19 για τις μίζες στα ιπτάμενα ραντάρ


21 εμπλεκόμενους έδειξε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών στην υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ, από τους...
συνολικά 26 κατηγορούμενους, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.




Μεταξύ των εμπλεκομένων, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο Γιάννης Σμπώκος, οι τραπεζίτες Ζαν Κλωντ Οσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είχε ξετυλίξει όλο το κουβάρι του μαύρου χρήματος, ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ και στελέχη της Ericsson.

Οι 21 θα λογοδοτήσουν για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, κατ'εξακολούθηση, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία, η σουηδική Ericsson διακίνησε μέσω της εταιρίας Interaction του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου μίζες ύψους 1,6 εκ ευρώ που είχαν ως αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών, αλλά και άλλα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συμφωνήσουν στην σύναψης της σύμβασης για την προμήθεια των ραντάρ.

Στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας Κ. Μπαρδάκης περιέγραφε πως ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκατ κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι.Σμπώκο, Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλα στελέχη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs