Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Παραμένει στην Φενέρ μέχρι το 2020... ο Κώστας Σλούκας


Ο Κώστας Σλούκας όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει κάτοικος Τουρκίας και παίκτης...
της Φενέρ μέχρι το καλοκαίρι του 2020. 




Σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops οι πρωταθλητές Ευρώπης κατέθεσαν την πρώτη βελτιωμένη πρόταση στις αρχές της εβδομάδας, επανήλθαν με νέα ακόμα πιο μεγάλη τις τελευταίες ώρες και μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες αν δεν έχουμε κάποιο απρόοπτο ο 27χρονος Έλληνας παίκτης θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε.

Είναι αλήθεια πως ο Σλούκας έχει προτάσεις τόσο από τον Παναθηναϊκό(εξαιρετική πρόταση για πολυετές συμβόλαιο, αλλά ήταν ανασταλτικός παράγοντας η σχέση και η φιλία του με τους Έλληνες πρώην συμπαίκτες και φίλους του στον Ολυμπιακό), όσο και τον Ολυμπιακό για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις κινήσεις του, έχει συζητήσει με την πλευρά του Κώστα Σλούκα κι έχει καταθέσει την πρότασή του χωρίς στη προσέγγιση να έχουν εμπλακεί οι πρόεδροι της ομάδας Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει την πρόταση της Φενέρ (το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι πως δεν χρειαζόταν να τη ματσάρει για να τον υπογράψει) και αυτό είναι φυσιολογικό.

Αν συγκρίνουμε τα φορολογικά δεδομένα στη Τουρκία (πολύ μικρή επιβάρυνση από την εφορία) και τα δυσβάσταχτα φορολογικά δεδομένα στην Ελλάδα για τα συμβόλαια των αθλητών, η αλήθεια είναι πως για να μπορέσει η ελληνική ομάδα να πλησιάσει την πρόταση της Φενέρμπαχτσε, στις μεικτές αποδοχές (το συνολικό κόστος της μεταγραφής, δηλαδή) πρέπει να δώσει σχεδόν τα διπλάσια χρήματα συνολικά σε σχέση με τους Τούρκους.

Υπό αυτό το πρίσμα, η αλήθεια είναι πως υπάρχει ενδιαφέρον συνεργασίας και από τις δύο πλευρές για να γυρίσει ο Σλούκας στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό με βάση τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και τα… φορολογικά δεδομένα των δύο χωρών

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs