Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μενίδι: Τι λέει ο 23χρονος Ρομά για το όπλο και τα «αντίποινα»


Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για άσκοπους πυροβολισμούς... την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

....................................

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε τον μικρό Μάριο. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφότου αφέθηκε ελεύθερος υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί ρίχθηκαν στο πλαίσιο γλεντιού για αρραβώνες. Και δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει ο ίδιος στους αστυνομικούς την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε. 

Ο νεαρός και η οικογένεια του εξέφρασαν την συμπαράσταση στην μητέρα του μικρού Μάριου που χάθηκε τόσο άδικα και επανέλαβαν ότι δεν σχετίζονται με τον θανατηφόρο τραυματισμό του.

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για τα « αντίποινα» σε βάρος τους καθώς το σπίτι τους υπέστη ζημιές από τους ανθρώπους που διαδήλωσαν το Σάββατο και την Κυριακή στο Μενίδι. 


Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές.

Νωρίτερα ο συνήγορός του Γιαννης Γλυκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου. 


Σημειώνεται ότι λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση από δικαστές, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα δοθεί ανασταλτικό στην έφεση στον 23χρονο για την προσεχή τριετία, σε αντίθετη περίπτωση ο κατηγορούμενος θα πάει στη φυλακή.


Ο συνήγορος του πάντως έκανε λόγω για «παραγγελία εξόντωσης», καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά, όπως είπε, υπάρχει τεταμένο κλίμα λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην περιοχή και εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου που έχασε τη ζωή του από σφαίρα που ρίχθηκε στον αέρα.
 

Νωρίτερα σήμερα, η οικογένεια του 11χρονου Μάριου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας.

Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου.

Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

ΕΛΑΣ κατά ΕΣΥ για το Μενίδι: Θα είχαμε συλλάβει τον δράστη αν...

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ λένε ότι πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα. «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs