Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Οι πρώτες διακοπές μαζί του; 3 χρυσοί κανόνες που θα σας σώσουν


Η αλήθεια είναι ότι οι διακοπές αποτελούν ένα μεγάλο τεστ για τις ανθρώπινες σχέσεις...
: οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές. 





Όλοι το έχετε ζήσει και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που αυτές είναι οι πρώτες σας διακοπές μαζί του/ της; Τώρα που θα είστε συνέχεια μαζί (αυτή είναι η αλήθεια), μόνοι οι δυο σας, πώς θα αποφύγετε γκρίνια, εκνευρισμό και τσακωμούς;

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα δε θέλετε αυτές οι πρώτες διακοπές να είναι και οι τελευταίες σας, καλό είναι να έχετε στο νου σας 3 απλά (αλλά ιδιαίτερα σημαντικά) πραγματάκια.


1 Κάντε ένα μικρό τεστ

Τι θα πει αυτό; Ότι πριν δραπετεύσετε οι δυο σας για 2 εβδομάδες σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, καλό είναι να έχετε τεστάρει το κατά πόσο μπορείτε να συμβιώσετε μόνοι, στον ίδιο χώρο και για αρκετή ώρα. Κάντε, λοιπόν, μίνι διακοπές. Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου μακριά, αλλά ακόμα και ένα σαββατοκύριακο σε έναν κοντινό προορισμό μπορεί να σας δείξει αν ταιριάζετε ή όχι. Αν είστε και από τους τυχερούς, τότε κάποιος από τους φίλους σας θα μπορεί να σας δανείσει το εξοχικό του.


2 Προτιμήστε την απλότητα

Μπορεί να κάνετε τρελά σχέδια και να φαντάζεστε ότι θα ζήσετε τις... απόλυτες διακοπές. Ωστόσο, καλό είναι να θυμάστε μερικά πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι πολλές φορές οι πιο ωραίες στιγμές και εμπειρίες κρύβονται στην απλότητα, επομένως μην τις υποτιμάτε. Επίσης, οι απλές ιδέες είναι πιο εύκολο να σχεδιαστούν και έχουν λιγότερες πιθανότητες κάτι να πάει στραβά και να εκνευριστείτε.

Το δεύτερο είναι ότι διακοπές δε θα πάτε μόνοι, αλλά με τον/ τη σύντροφό σας. Επομένως, καλό είναι να αποφασίσετε από κοινού τι θα κάνετε.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι είστε σε ΔΙΑΚΟΠΕΣ και κανείς δε θέλει να ακολουθεί πρόγραμμα στις διακοπές του. Είναι η ώρα της χαλάρωσης, για αυτό πάρτε ανάσες, ξεχάστε τα 500 πράγματα που έχετε σχεδιάσει και αφιερώστε χρόνο στο/ η διπλανό/η σας.


3 Αμοιβαίες υποχωρήσεις

Αν είστε τόσο τυχεροί και ταιριάζετε με τον/ τη σύντροφό σας, τότε η συμβουλή αυτή δεν απευθύνεται σε εσάς. Ωστόσο, τι πιθανότητες έχετε να είστε απόλυτα συμβατοί με τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας; Μάλλον, λίγες. Επομένως, θα χρειαστεί και οι δύο να κάνετε μικρές υποχωρήσεις, για να κυλήσουν αναίμακτα οι διακοπές σας. Δεν πεινάτε; Φάτε κάτι μικρό για να του κάνετε παρέα. Θέλετε πρωινό; Μπορεί να ξυπνήσει 10 λεπτά νωρίτερα.

Μαρία Παπαδοδημητράκη
Φωτογραφία: salirdelpais.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs