Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Θρίλερ στη Λέσβο με σεισμό 6,3 Ρίχτερ: Απεγκλωβίστηκε η 57χρονη από τα χαλάσματα (Videos)


Μεγάλες ζημιές προκάλεσε στο χωριό Βρίσα ο ισχυρός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε τη Λέσβο...
, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 





Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:28 και το εστιακό της βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στα 10 χλμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός διήρκεσε λίγο, αλλά ήταν πολύ έντονος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια των γειτόνων του, μέσα από σπίτι που κατέρρευσε και δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ακόμα μια 57χρονη γυναίκα που βρισκόταν στα χαλάσματα. 

Παράλληλα, δέκα τραυματίες από το χωριό μεταφέρονται στο κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Ο πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο άνδρας της γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί και όπως διαπιστώθηκε έχει κάταγμα στο ισχίο του.

Τραυματίες ανασύρουν από τα ερείπια της Βρισάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο χωριό. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες για έλεγχο και ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα.

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος μεταβαίνει στη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία αποτελείται από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs