Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Δεκάδες κομμένα γεννητικά όργανα σε κάδο απορριμμάτων – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ


Πώς βρέθηκαν δεκάδες κομμένα γεννητικά όργανα σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της Αθήνας...
;




Ένα θρίλερ με τουλάχιστον 20 κομμένα γυναικεία γεννητικά όργανα που βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της Αθήνας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες – με απόλυτη μυστικότητα – τις ιατροδικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για ένα μακάβριο εύρημα για το οποίο γίνεται ήδη ενδελεχής έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η προέλευσή τους και αν υπάρχει ενδεχόμενο να υποκρύπτεται οποιασδήποτε φύσης εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης πρόκειται για 20 ή 21 ακέραιες μήτρες που φέρεται να βρίσκονταν σε φορμόλη, τμήμα οστών όπως και άλλων ανθρώπινων ιστών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τρομακτικό εύρημα εντοπίστηκε σε κάδο σχετικά κοντά στον σταθμό Λαρίσης (χωρίς να μνημονεύονται άλλα περαιτέρω στοιχεία) από ιδιώτη που κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που το παρέλαβαν. Οι αστυνομικοί είδαν τα κομμάτια ανθρωπίνου σώματος σε δύο μαύρες σακούλες, εκτός του κάδου, και ορισμένα από αυτά πεταμένα στον δρόμο!

Ακολούθως οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ φέρεται να παρέδωσαν τα ευρήματα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξετασθούν και να προσδιορισθεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Λίγες ημέρες αργότερα οι υπεύθυνοι του Εργαστηρίου ανακάλυψαν ότι ήταν γυναικεία γεννητικά όργανα που είχαν αφαιρεθεί ακέραια στη διάρκεια πιθανόν ιατρικών επεμβάσεων, υπό άγνωστες συνθήκες.

Ιατροδικαστές μιλούν για «όργανα που είχαν διατηρηθεί μέσα στη φορμόλη, στην επονομαζόμενη «μονιμοποιημένη» κατάσταση και τα οποία είχαν πεταχτεί για άγνωστους λόγους». Τα ίδια ευρήματα στάλθηκαν και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ενδιαφέρον και από τις Εγκληματολογικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό προκειμένου να ανακαλυφθεί από εξετάσεις DNA, αποτυπωμάτων κ.λπ. – στα ίδια τα ανθρώπινα όργανα αλλά και στις σακούλες μέσα στις οποίες βρέθηκαν – ποια είναι η προέλευσή τους και ποιος μπορεί να τα πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων.

Γιατροί με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη συγκεκριμένη πράξη αλλά και τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό των αποκομμένων οργάνων που πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Σύμφωνα με την αρχική πιθανολόγησή τους ίσως προέρχονται από κάποιο παθολογοανατομικό εργαστήριο στο οποίο παραδίδονταν για εξετάσεις αλλά και φύλαξη όργανα από χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή «οι υπεύθυνοι αυτού του εργαστηρίου αντί να ακολουθήσουν τις νόμιμες, πιστοποιημένες διαδικασίες παράδοσης των ανθρωπίνων οργάνων για υγειονομική ταφή η αποτέφρωση προτίμησαν για λόγους… οικονομικούς να τα πετάξουν στα σκουπίδια». Ωστόσο ερευνάται το ενδεχόμενο τα όργανα αυτά να προέρχονται από κάποιο ιδιωτικό ιατρείο που προχωρούσε – άγνωστο υπό ποιες συνθήκες – σε τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις και να μην ακολουθούσε τις νόμιμες διαδικασίες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs