Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Βραζιλία: Ο εισαγγελέας «καίει» τον Μισέλ Τέμερ


Βαρύτατες κατηγορίες ανάμεσα τους και εκείνη της δωροδοκίας απήγγειλε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Βραζιλίας...
σε βάρος του προέδρου της χώρας, Μισέλ Τέμερ. 




Το κατηγορητήριο παραδόθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ σε απόσπασμα του ο εισαγγελέας Ροντρίγκο Ανό μιλάει ευθέως «για εξαπάτηση του λαού της Βραζιλίας» ζητώντας από τον Τέμερ να επιστρέψει στους πολίτες τα εκατομμύρια, που τους οφείλει. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, το Κογκρέσο καλείται να ψηφίσει εάν θα στείλει τον Τέμερ στο ειδικό δικαστήριο, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ. Ο ίδιος ο Τέμερ διαμέσου του συνηγόρου του αρνείται τις κατηγορίες.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας του Τέμερ, εκτιμούν ότι επί της παρούσης έχουν τις απαραίτητες ψήφους στη Γερουσία ώστε να εμποδίσουν την πλειοψηφία δύο τρίτων να οδηγήσει τον πρόεδρο στο ειδικό δικαστήριο.

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Αντόνιου Παλόσι, άλλοτε πανίσχυρο μέλος των κυβερνήσεων της κεντροαριστεράς υπό τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και τη Ντίλμα Ρουσέφ, καταδικάστηκε σήμερα να εκτίσει πάνω από 12 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά, έπειτα από τη δίκη του για υπεξαίρεση ενός ποσού 10 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών του εκστρατειών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs