Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αμερικανική πολιτεία περνά κατά λάθος νόμο που επιτρέπει στις εγκύους να κάνουν φόνο


Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά οι εγκυμονούσες του Νιου Χάμσαϊρ μπορεί και να τη σκαπουλάρουν...
ακόμα και από φόνο, έχοντας στο πλευρό τους τον πολιτειακό νομοθέτη.




Όπως μετέδωσε ο «Independent», οι Ρεπουμπλικανοί δεν πρόσεξαν τα ψιλά γράμματα της Τροπολογίας 66 της τοπικής Βουλής, η οποία ποινικοποιεί τον θάνατο των εμβρύων.

Αν κάποιος σκοτώσει, σε ένα τροχαίο για παράδειγμα, ένα έμβρυο 20 μηνών ενέχει πλέον νομικές συνέπειες. Γυναικείες οργανώσεις αλλά και οι Δημοκρατικοί είδαν ωστόσο το νομοσχέδιο ως δούρειο ίππο για την ποινικοποίηση της έκτρωσης, κι έτσι το νομοσχέδιο ανακλήθηκε και επέστρεψε στην Ολομέλεια εξαιρώντας την ίδια την εγκυμονούσα από την τιμωρία αν αποφασίσει να ρίξει το παιδί της.


Η διατύπωση ωστόσο είναι που χαλά το γλυκό, καθώς αντί ο νόμος να επιτρέπει στην έγκυο ή τον γιατρό της να εκτελέσει την έκτρωση, μιλά γενικά και αόριστα και φαίνεται σαν να επιτρέπει στην κυοφορούσα να γλιτώνει από φόνο δευτέρου βαθμού, ανθρωποκτονία και υποβοηθούμενη αυτοκτονία!

«Ο νόμος όπως είναι γραμμένος διευκολύνει την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία και επιτρέπει στις εγκύους να κάνουν ανθρωποκτονίες χωρίς συνέπειες», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.


Το λαθάκι στη διατύπωση εντοπίστηκε μάλιστα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναγκάζοντας τη Βουλή του Νιου Χάμσαϊρ να ψηφίσει εκ νέου ώστε να τροποποιηθεί ο τρόπος έκφρασης. «Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν ψήφισε να επιτραπεί σε κάποιον να δολοφονεί τον οποιονδήποτε», είπε με τη σειρά του και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών, «αυτό δεν ήταν η πρόθεσή μας». Όπως έγινε γνωστό, ο νόμος επρόκειτο να τροποποιηθεί άμεσα…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs