Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Στη φάκα κύκλωμα με έδρα στην Κω. Γέμιζε με ναρκωτικά νησιά του Αιγαίου


Το κουβάρι ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που επί μια ολόκληρη δεκαετία διακινούσε ...
μετανάστες, τόνους χασίς και εκατοντάδες κιλά κοκαΐνη στην Αθήνα, 




την Κορινθία, την Κω, τη Μύκονο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ξετυλίγει τις τελευταίες ημέρες η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από επίπονες και επίμονες έρευνες που κράτησαν έξι ολόκληρους μήνες.

Οι έμπειροι αστυνομικοί είχαν φτάσει μυστικά στο νησί της Κω, που αποτελεί έδρα του κυκλώματος, και πραγματοποιούσαν έρευνες, χωρίς οι συνάδελφοί τους, που υπηρετούν στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, να αντιληφθούν την παρουσία τους. Κι αυτό γιατί ερευνήθηκε το ενδεχόμενο στο κύκλωμα να συμμετείχαν και αστυνομικοί. Ομως, εκτός από τις υποψίες, δεν βρέθηκε η παραμικρή απόδειξη για συμμετοχή ενστόλων στην πολυπρόσωπη συμμορία.

Με τη βοήθεια του υπερκοριού της Διεύθυνσης Πληροφοριών οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων. Οταν πια οι έρευνες είχαν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, εξαπέλυσαν τη συντονισμένη επιχείρησή τους σε Αθήνα, Κω και Κορινθία. Στην Αττική έκαναν έρευνες σε 15 σπίτια και αποθήκες στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη και στο Κορωπί, ενώ στην Κω οι κατ' οίκον έρευνες ξεπέρασαν τις 50. Μάλιστα, μεταξύ των μελών του κυκλώματος που δρούσαν ανενόχλητα τα τελευταία χρόνια στην Κω και συνελήφθησαν είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας του νησιού και ο γιος του!

«Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος θα μας οδηγήσει στα πιο σκοτεινά μονοπάτια των συμμοριών που ελέγχουν τη νύχτα στη Μύκονο και είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης ναρκωτικών στο νησί» δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα αποκόμισε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διακίνηση ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών, τα οποία «ξέπλεναν» τα μέλη του μάλλον σε τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί. Ωστόσο, αυτή η πτυχή της σοβαρής υπόθεσης θα ερευνηθεί στη συνέχεια από το ΣΔΟΕ, αφού πρώτα ολοκληρωθούν πλήρως οι αστυνομικές έρευνες. Οπως έχει αποδειχτεί έως τώρα από την προανάκριση, το κομμάτι της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ως αντικείμενο τη διακίνηση ναρκωτικών είχε αρχηγό έναν αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο της Κω, ενώ στον τομέα της διακίνησης παράτυπων μεταναστών φέρεται από την Ασφάλεια ως αρχηγός ένας Ελληνας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs