Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Συνέντευξη Τσίπρα σε γκέι περιοδικό: Η αγάπη είναι αγάπη ανεξάρτητα από το φύλο


«Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός...
σε συνέντευξή του στο περιοδικό 'antivirus magazine' που κυκλοφορεί, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλ. Τσίπρα.
«Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας:

«Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία.

Και έπειτα απ' τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν».

«Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου. Των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων που είτε δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα πλήρως είτε αμφισβητούνται εκ νέου. Κατ' αυτή την έννοια, να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα της νέας μητέρας, του επισφαλώς εργαζόμενου, του τρανς παιδιού, των ηλικιωμένων, των προσφύγων», συνεχίζει.

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα) απαντά ως εξής:

«Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Και να καλείτε διαρκώς ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων, που είναι δίπλα μας, να μην κρύβονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Έτσι, μπορεί να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι η κοινωνία μας πιο αληθινή και πιο ανθρώπινη».


Στο editorial του περιοδικού, ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος αναφέρει:

«Μπορεί να συμπαθείς τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί και όχι. Μπορεί να τον θεωρείς καλό ή κακό πολιτικό. Ότι έχει προσφέρει ή όχι. Μπορεί να έχεις επιχειρήματα γι’ όλα τα παραπάνω. Μπορεί και όχι. Θα συμφωνήσεις, όμως, όταν σου πω, πως ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη στιγμή είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Επίσης, αν σου πω, πως η κυβέρνησή του πέρασε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και φέρνει για ψήφιση το ν/σ για την ταυτότητα φύλου στη βουλή. Ίσως, όχι ακριβώς, έτσι όπως θα ήθελες.

Ίσως, όχι ακριβώς, όπως θα ήθελα. Αλλά τα έκανε. Κλείνοντας, θα συμφωνήσεις πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός στην Ελλάδα μιλάει σ’ ένα “δικό μας” έντυπο. Και αυτή η αντιμετώπιση δεν έχει την αίσθηση "χάρης". Μας τη χρωστάει πράγματι η ελληνική πολιτεία εδώ και δεκαετίες. Και θα είμαστε εδώ να τη διεκδικούμε συνεχώς».


Πηγή: nooz.gr

Google+ Followers