Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ποια ώρα της ημέρας είμαστε... παράλυτοι;


Ακούγεται τρομαχτικό, υπάρχει όμως κάποια ώρα στη διάρκεια της ημέρας που είμαστε...
ουσιαστικά παράλυτοι και αυτό γίνεται για το καλό μας! 




Την ώρα που κοιμόμαστε βαθιά οι μύες μας παραλύουν ώστε να μην μπορεί το σώμα μας να ζει στην πράξη τα όνειρα που βλέπουμε, εξηγεί η ειδικός ύπνου Lisa Shives, MD και ιατρική υπεύθυνη του SleepBetter.org. 


Τι άλλο ακραίο συμβαίνει στο σώμα μας την ώρα που κοιμόμαστε;

Ψηλώνουμε

Εντάξει δεν θα ξυπνήσετε και θα δείτε στον καθρέφτη σας το Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως όντως ψηλώνετε την ώρα που κοιμάστε. "Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι δρουν σαν μαξιλαράκια ανάμεσα στα οστά της σπονδυλικής στήλης, ενυδατώνονται στη διάρκεια της νύχτας και το κενό μεταξύ τους μεγαλώνει αφού δεν τους συμπιέζει το βάρος του σώματός μας όπως συμβαίνει όταν είμαστε όρθιοι” εξηγεί ο Michael Breus, PhD, κλινικός ψυχολόγος, ειδικός ύπνου και συγγραφέας του βιβλίου The Sleep Doctor's Diet Plan: Lose Weight Through Better Sleep. "Εάν το στρώμα σας είναι σκληρό, ο καλύτερος τρόπος για να είστε πιο ψηλοί το πρωί είναι να κοιμάστε στο πλάι σε εμβρυακή θέση καθώς έτσι μειώνεται το φορτίο στη σπονδυλική σας στήλη”. 


Χάνουμε βάρος

Ένας ακόμη λόγος που θα πρέπει να ζυγιζόμαστε το πρωί και όχι το βράδυ. Το σώμα μας χάνει υγρά μέσω της εφίδρωσης και της αποβολής του υγρού αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον δρ Breus. Αυτό συμβαίνει και στη διάρκεια της ημέρας, τα φαγητά όμως που τρώμε και το νερό που πίνουμε αντισταθμίζει κάθε απώλεια βάρους. Και κάτι ακόμη που επισημαίνει ο ειδικός: Εάν κοιμάστε μόνο τέσσερις ή πέντε ώρα το βράδυ, μπορεί να ακυρώνετε το αποτέλεσμα της δίαιτας και της άσκησης που κάνετε στη διάρκεια της ημέρας. Για να χάσετε αποτελεσματικά βάρος θα πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs