Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αγρότης νίκησε στις δικαστικές αίθουσες μεγάλη χρηματιστηριακή


Με απόφαση του πρωτοδικείου Ρεθύμνου μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες...
στην Ελλάδα, υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημίωση 





σε μικροεπενδυτή λόγω σοβαρών παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που άπτεται της γενικής προστασίας ιδιωτών επενδυτών.

Οι παραβιάσεις της χρηματιστηριακής εταιρείας, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δικηγόρος Γεώργιος Δρυγιαννάκης που ανέλαβε και την υπόθεση, αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η χρηματιστηριακή φούσκα του 1999 στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο ένας πολίτης, αγρότης στο επάγγελμα, επένδυσε όλα του τα χρήματα στη χρηματιστηριακή με αποτέλεσμα, η ελλιπής πληροφόρηση και η μη τήρηση των κανόνων δεοντολογίας από πλευράς της, να οδηγήσουν τον πολίτη στο να χάσει όλα του τα χρήματα και να οδηγηθεί σε πολύ δύσκολη οικονομική αλλά κυρίως σε πολύ άσχημη κατάσταση υγείας.

Σύμφωνα με την απόφαση και όπως εξήγησε ο δικηγόρος του μηνυτή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «υπάρχουν και η νομοθεσία και οι κανόνες της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που αφορούν την υποχρέωση των χρηματιστηριακών εταιρειών στο να ενημερώνουν για τους κινδύνους που έχουν οι επενδύσεις στο χρηματιστήριο. Αυτό δε συνέβη με τον πελάτη μου παρά το ότι η χρηματιστηριακή ήταν υποχρεωμένη, όπως όλες άλλωστε, να ενημερώνουν για το ποιες είναι οι δυνατότητες που έχουν στις επενδύσεις οι πελάτες».

Η αξία της απόφασης σύμφωνα με τον δικηγόρο, αφορά ναι μεν στη δικαίωση του μηνυτή κυρίως όμως στο δικαστικό προηγούμενο, ώστε να μη συνεχιστούν οι αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από τις χρηματιστηριακές εταιρείες που πολλές από αυτές βρέθηκαν να έχουν εκμεταλλευτεί πολίτες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs