Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Με ποινή φυλάκισης σε όσους εκφραστούν θετικά για το Κατάρ απειλούν τα Αραβικά Εμιράτα


Ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε σήμερα ...
ότι είναι πιθανό η χώρα του να λάβει και άλλα μέτρα εναντίον του Κατάρ, περιλαμβανομένων νέων περιορισμών στις επιχειρήσεις.
«Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμοι, ότι οι πιο συνετοί θα επικρατήσουν και ότι δεν θα φτάσουμε ως εκεί», δήλωσε ο Άνουαρ Γκάργας, υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων.

Στο μεταξύ οι υπήκοοι Κατάρ δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς το Ντουμπάι ή το Αμπού Ντάμπι, διότι οι αρχές των ΗΑΕ τους έχουν απαγορεύσει να περνούν από τα αεροδρόμια της χώρας.

Οι αλλοδαποί που ζουν στο Κατάρ και διαθέτουν βίζα παραμονής δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν βίζα στα Εμιράτα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Etihad.

Οι αρχές των ΗΑΕ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι υπήκοοι του Κατάρ δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα ή να περνούν από τους μεθοριακούς σταθμούς της. Οι υπήκοοι Κατάρ δεν θα μπορούν να περνούν από τα αεροδρόμια των ΗΑΕ ακόμη και για να αλλάξουν αεροπλάνο.

Εξάλλου τα Εμιράτα προειδοποίησαν σήμερα ότι οποιοσδήποτε εκφραστεί θετικά απέναντι στο Κατάρ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης θα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριές ποινές κάθειρξης.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας των Εμιράτων υπογραμμίζει ότι όσοι χρησιμοποιήσουν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «για να εκφράσουν συμπάθεια προς το Κατάρ ή να επικρίνουν τα Εμιράτα ή τις άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα ενάντια στην κυβέρνηση του Κατάρ κινδυνεύουν με ποινές 3 έως 15 ετών κάθειρξη και με πρόστιμο τουλάχιστον 500.000 ντίρχαμ (120.800 ευρώ)».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Followers