Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Βαριές απώλειες για τη στερλίνα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα -Υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων


Αρνητικό αντίκτυπο στο βρετανικό νόμισμα έχει το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ...
καταγράφει απώλειες κατά 1,97% σε σχέση με το δολάριο.
Η αβεβαιότητα που προκαλεί το μέχρι τώρα εκλογικό αποτέλεσμα όπου το Συντηρητικό κόμμα της Τερέζα Μέι δεν εξασφαλίζει τον απαιτούμενο αριθμό εδρών για αυτοδυναμία κλονίζει τη στερλίνα η οποία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 1,97% στα 1,2697 δολάρια, ενώ νωρίτερα διολίσθησε ακόμη και στο επίπεδο των 1,2693 δολαρίων. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Απριλίου.

Εκτός από τη «βουτιά» κατέγραψε η στερλίνα, ενώ ο βρετανικός χρηματιστηριακός δείκτης FTSE αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 1% σήμερα, ύστερα από ένα σοκαριστικά κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που βύθισε τη Βρετανία σε πολιτικό χάος μερικές ημέρες πριν την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί ερωτήματα για το πώς η Βρετανία θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την ΕΕ και εάν κάποιο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, αρχικά οδήγησε τη στερλίνα σε πτώση κατά 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν την ασφάλεια κρατικών τίτλων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 αναμένεται να υποχωρήσει κατά 1% στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

Google+ Followers