Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η μαγική παραλία του Αιγαίου που χωρίζεται στα δύο από έναν βράχο


Το ελληνικό καλοκαίρι είναι αναμφίβολα χαραγμένο στις μνήμες μας με τα χρώματα των ...
νησιών, τα γραφικά τους σοκάκια, τις εκκλησιές, τα ολόλευκα σπίτια τους και τις χρυσές παραλίες με τα καταγάλανα νερά.




Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι μικροί θησαυροί που δεν ανήκουν για παράδειγμα στις Κυκλάδες ή στα Δωδεκάνησα.

Προορισμοί που δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε με πλοίο ή με αεροπλάνο για να φτάσετε ως εκεί.

Εξωτικά τοπία που εξακολουθούν να «βλέπουν» θάλασσα, να βρέχονται από αυτήν και να φιγουράρουν σε διεθνή τουριστικά περιοδικά, δίνοντας σε κάθε ταξιδιώτη την ευκαιρία να τα εξερευνήσει.

Ενας από αυτούς τους μικρούς θησαυρούς, βρίσκεται περίπου τέσσερις ώρες μακριά από την Αθήνα και η θέα του από ψηλά είναι πραγματικά μαγική.


Μιλάμε για την παραλία του Μυλοποτάμου, που απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό «Τσαγκαράδα» του Πηλίου και έχει βραβευτεί με πολλές γαλάζιες σημαίες.

Η χρυσή της άμμος συνδυάζεται με το λευκό βότσαλο και ενώνεται με τα διάφανα τιρκουάζ νερά και το πυκνό πράσινο του βουνού, ενώ στο κέντρο της παραλίας υπάρχει ένας πελώριος, επιβλητικός βράχος, που μοιάζει να τη «σκίζει» στη μέση.


Ετσι ενώ στη μια της πλευρά υπάρχει beach bar που προσφέρει τα απαραίτητα ροφήματα και σνακ στους λουόμενους, η άλλη της πλευρά, είναι «πριβέ» και ερημική και διαθέτει μόνο λεπτή άμμο και βότσαλο, για το λόγο αυτό είναι ιδανική για τα ζευγάρια και τις παρέες που αναζητούν την απομόνωση και τη χαλάρωση.

Ομως για να φτάσει κανείς στην ιδιωτική της πλευρά, πρέπει να περάσει μέσα από το μεγαλείο της φύσης και πιο συγκεκριμένα από μια στοά που έχει δημιουργηθεί στη μέση του πελώριου βράχου, εξαιτίας της δύναμης των μανιασμένων κυμάτων και του αέρα.

Στο σημείο αυτό της στοάς σπεύδουν μικροί και μεγάλοι για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες που θα γεμίσουν το άλμπουμ των διακοπών τους, ενώ γύρω υπάρχουν μικρότεροι βράχοι που μετατρέπονται σε εξαιρετικό φόντο.

Αν δεν έχετε ακόμη αποφασίσει πού θα ταξιδέψετε φέτος, το Πήλιο και ο Μυλοπόταμος θα σας χαρίσουν μια απίθανη εμπειρία διακοπών! 


shutterstock

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs