Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Νέες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του μεσίτη στη Φθιώτιδα


Μια πολύ δύσκολη υπόθεση ανθρωποκτονίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα...





οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, οι οποίοι χθες εντόπισαν και συνέλαβαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τον δολοφόνο του 57χρονου μεσίτη από τη Γλυφάδα, που δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της 11ης Ιουνίου σε πάρκινγκ της παλαιάς εθνικής οδού κοντά στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ομολόγησε αλλά...

Ο 70χρονος δράστης αρχικά αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία. Μάλιστα για να δικαιολογήσει το ότι κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο του θύματος ισχυρίστηκε ότι το αγόρασε από το θύμα και επικαλέστηκε αγγελία που είχε βάλει ο 57χρονος για την πώληση του πολυτελούς τζιπ. Στην επόμενη φωτογραφία είναι το αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο διέφυγε ο δράστης αφού πέρασε από πάνω του.

Στη συνέχεια όμως έπεσε σε αντιφάσεις και όταν κατάλαβε ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις του και ότι είχαν στα χέρια τους βίντεο από την ταβέρνα που έφαγαν λίγο πριν τη δολοφονία στον Άγιο Κωνσταντίνο, τότε ο 70χρονος κατέρρευσε και αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι αυτός μαχαίρωσε τον 57χρονο φίλο του και ότι φεύγοντας, πάνω στον πανικό του και τη βιασύνη του, τον πάτησε με το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το θύμα συμφώνησε με τον δράστη να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, από τη Χαλκίδα όπου διέμενε, στη βόρεια Ελλάδα έναντι αμοιβής 500 ευρώ. Στον Άγιο Κωνσταντίνο σταμάτησαν για φαγητό. Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουν το θύμα του ζήτησε να δώσει εκείνη τη στιγμή τα χρήματα, διαφορετικά δεν θα συνέχιζε το ταξίδι. Το θύμα σταμάτησε με το αυτοκίνητο στο σημείο που έγινε η δολοφονία και άρχισε να πετάει κάτω τα πράγματά του σε έξαλλη κατάσταση. Εκεί αρχικά πιάστηκαν στα χέρια ενώ στη συνέχεια όπως ισχυρίζεται ο 70χρονος δράστης το θύμα πήρε ένα μαχαίρι που είχε στο αυτοκίνητο. Ο 70χρονος άρπαξε το μαχαίρι από τον 57χρονο και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία. Αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητο του θύματος και φεύγοντας μέσα στον πανικό του πέρασε από πάνω του.


Σχεδίαζαν να κάνουν δουλειές μαζί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δράστης και θύμα γνωριζόντουσαν εδώ και ένα χρόνο περίπου και σχεδίαζαν να κάνουν δουλειές μαζί. Και οι δυο ταξίδευαν συχνά στο εξωτερικό για διάφορες «δουλειές», ενώ ο 70χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Χαλκίδας. Πληροφορίες λένε ότι ήταν μέσα για ακάλυπτες επιταγές και άπατες. Στο παρελθόν ο δράστης ήταν στην Νότια Αφρική, ενώ πηγαινοερχόταν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Μάλιστα δράστης και θύμα σχεδίαζαν την επόμενη επιχειρηματική τους κίνηση η οποία θα ήταν να ανοίξουν ένα Gay Bar στην Ισπανία, όπου είχε γνωριμίες ο 70χρονος. Το θύμα είχε ακίνητη περιουσία και στην Τσεχία, όπου ταξίδευε συχνά, ενώ και το αυτοκίνητό του είχε Τσέχικες πινακίδες.

Το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας δόθηκε συνέντευξη τύπου για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας, από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Αστέριο Μαντζιώκα, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας, Χρήστο Μουτσώκο και τον προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Στερεάς Ελλάδας, Σταύρο Κουτουλογένη.

Ο Αστυνομικός Δ/ντης Φθιώτιδας Αστέριος Μαντζιώκας, ευχαρίστησε και τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα, Υποστράτηγο Νίκο Γεωργακόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και όλο αυτό το διάστημα συντόνιζε τις αστυνομικές δυνάμεις για να φέρουν εις πέρας την υπόθεση αυτής της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς χωρίς να υπάρξει ιατροδικαστής στον τόπο του εγκλήματος, που ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις η παρουσία του ιατροδικαστή στο σημείο είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού μπορεί να δώσει πολύτιμα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs