Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα… γκαφατζήδων στην Καλαμάτα


Τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας κλοπής σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε...
Μεσσηνία και Κορινθία, εξιχνίασε η Αστυνομία και συνέλαβε στον Ασπρόπυργο έναν 33χρονο. 





Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη άτομα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς εμπλέκεται και σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, προέκυψε ότι τους τελευταίους επτά μήνες ο 33χρονος μαζί με τους συνεργούς του είχαν συγκροτήσει σπείρα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών που βρισκόταν σε απομακρυσμένες περιοχές της Μεσσηνίας και της Κορινθίας και με τη χρήση οξυγόνου, επιχειρούσαν να τα διαρρήξουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με ακόμη δύο συνεργούς του, ηλικίας 37 και 63 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν, είχαν συστήσει σπείρα, που ενέχεται σε περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαρρηκτικά εργαλεία που σχετίζονται με τη διάπραξη των κλοπών, όπως φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης, μεταλλικοί κόφτες, ηλεκτρόδια σε μορφή βέργας, φλόγιστρα κ.α., καθώς επίσης ανιχνευτής μετάλλων και 167 αρχαία νομίσματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, για να απολογηθούν, ενώ η Ασφάλεια Καλαμάτας συνεχίζει τις έρευνες και για τις δύο υποθέσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs