Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Οι εφοπλιστές συζητούν για την εθελοντική συνεισφορά τους προς το κράτος -Προς επέκταση ενός έτους


Η εθελοντική συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών στα έσοδα του κράτους και η επέκτασή της...
για έναν ακόμη χρόνο αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στις 26 Ιουνίου.




Η ΕΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναμένεται να ανταποκριθεί θετικά στην επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς για έναν ακόμα χρόνο. Η ελληνική πλοιοκτησία δια της υπογραφής συνυποσχετικού οικειοθελούς συνεισφοράς με το ελληνικό δημόσιο, προβλέφθηκε με το άρθρο 42 του νόμου 4301, από το 2014 έως το 2017 θα αποδώσει στα ταμεία του κράτους το ποσό των 420 εκατ. ευρώ, η καταβολή του οποίου ολοκληρώνεται φέτος.

Η εν λόγω συμφωνία αφορούσε πλοία με ελληνική σημαία ή πλοία με ξένη σημαία των οποίων η διαχείριση γίνεται από ημεδαπές ή αλλοδαπές εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι από το 2015 η ΕΕΕ πραγματοποιεί το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης με επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ενώ μέσω της «Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού», «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», υλοποιεί προγράμματα αλληλεγγύης, στήριξης και συνδρομής της ελληνικής κοινωνίας.

Η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει στην πρώτη θέση διεθνώς. Ο στόλος ανέρχεται σε 4.585 πλοία (πλοία άνω των 1.000 gt), χωρητικότητας 341,17 εκατομμυρίων τόνων deadweight (dwt) ,που αντιπροσωπεύει το 19,63% του παγκόσμιου στόλου σε dwt και το 49,96% της ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs