Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αυτά τα ιπτάμενα ψάρια είναι ένα αληθινό θαύμα της φύσης – ΣΠΑΝΙΕΣ φωτογραφίες!


Αυτά τα ψάρια δεν φαίνονται αληθινά, αλλά είναι! Τα ιπτάμενα ψάρια είναι ένα ...
από τα θαύματα της φύσης. Σε όλη του την καριέρα, ο φωτογράφος Anthony Pierce δεν έχει δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.




Έπλεε 320 μίλια δυτικά της Μαυριτανίας, στη Βόρεια Αφρική, όταν είδε το κοπάδι. «Ήμουν κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, εκατοντάδες μίλια μακριά από τη στεριά, αλλά είχα την τύχη να δω κάτι που πιστεύω ότι είναι ένα θαύμα της φύσης – ένα ψάρι που μπορεί να πετάξει στον αέρα για εκατοντάδες μέτρα,» δήλωσε ο Anthony.


«Τα ψάρια είναι πολύ δύσκολο να φωτογραφηθούν δεδομένου ότι είναι αρκετά μικρά, και έτσι έπρεπε να χρησιμοποιήσω γρήγορα τη φωτογραφική μου μηχανή για να τα τραβήξω.»

«Μόλις το ψάρι είχε αποκτήσει αρκετή ταχύτητα και σηκώθηκε, άνοιξε τα τεράστια θωρακικά πτερύγιά του, τα οποία χρησιμοποίησε σαν φτερά, και πέταξε πάνω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας.

«Μπορούν να πετάξουν έτσι για εκατοντάδες μέτρα χωρίς να μπουν καθόλου στο νερό.»

«Τα ιπτάμενα ψάρια πιστεύεται ότι ζουν μόνο σε νερό που είναι θερμότερο από 20 ° C (68ºF) – έτσι είναι πραγματικά σπάνιο να τα δούμε,» δήλωσε ο Anthony.


«Φωτογραφίζω τα θαλάσσια ζώα απ’ όλο τον κόσμο για 13 χρόνια και ειλικρινά, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο»

«Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα – Είχα εκστασιαστεί,» είπε ο Anthony.


«Πρέπει να ήταν δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ψάρια στο κοπάδι», είπε. Ο Anthony είπε επίσης ότι εκτιμά πως το κοπάδι με τα ιπτάμενα ψάρια κάλυπτε μια έκταση περίπου 112 μιλίων.

«Η ουρά τους κινείται απίστευτα γρήγορα, πιο γρήγορα απ’ όσο μπορεί να δει το μάτι,» συμπλήρωσε ο Anthony.


«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πολύ ικανοποιημένος και περήφανος για τις φωτογραφίες μου – ανατριχιάζω κάθε φορά που τις βλέπω!»

«Μπορώ να κάνω ζουμ σε αυτές και να βλέπω μικρές λεπτομέρειες, όπως το σώμα τους, τα φτερά τους, ακόμα και τα σταγονίδια του νερού που πέφτουν από πάνω τους καθώς πετούν.

«Ελπίζω ότι και ο κόσμος που θα δει τις φωτογραφίες μου θα τις απολαύσει», είπε ο Pierce.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs