Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πύργος: Σκότωσε τον Αντώνη Καρούτα με μια σφαίρα στο στήθος - Ισόβια στον δολοφόνο [pics, vid]


Ο δράστης υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Ο άτυχος νεαρός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος ...
και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή...




«Με κάλεσαν να λύσουμε τις διαφορές μας και όταν πλησιάσαμε, ο γιος του δράστη άρχισε να μας βρίζει. Έγινε συμπλοκή ανάμεσα σ’ εμένα και τον γιο του κατηγορουμένου. Τελικά ο κατηγορούμενος κατέβηκε από το σπίτι με μια καραμπίνα, περπάτησε μια απόσταση περίπου 15 με 20 μέτρα, πλησίασε και πυροβόλησε προς το μέρος του Αντώνη. Το παιδί δεν πρόλαβε να αντιδράσει και δέχτηκε τη σφαίρα κατάστηθα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το φόνο στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, ο 23χρονος Γιώργος Κωτσάκης, που είδε μπροστά στα μάτια του να χάνεται ο 20χρονος φίλος του Αντώνης Καρούτας.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 57χρονο κατηγορούμενο από το Σκουροχώρι, που ήταν και ο δράστης της ανθρωποκτονίας και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ήταν η αυλαία του στυγερού εγκλήματος. Μιας συμπλοκής που έγινε για τα μάτια μιας νεαρής και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το 20χρονο παλικάρι που είχε πάει για να συμπαρασταθεί στον φίλο του. «Αντώνη πάμε μαζί, φοβάμαι να πάω να τους συναντήσω μόνος» φέρεται να είχε πει ο Κωτσάκης στο θύμα και εκείνος τον ακολούθησε.


Το χρονικό του εγκλήματος

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιουλίου 2016 έξω από το σπίτι του δράστη, στο Σκουροχώρι, όταν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, το θύμα μαζί με τον 23χρονο φίλο του, Γιώργο Κωτσάκη, έφτασαν στο σημείο, με σκοπό ο 23χρονος – που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με τον 27χρονο – να τις διευθετήσει. Τα αίματα όμως δεν άργησαν να ανάψουν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας έντονος καυγάς ανάμεσα τους. Στο σημείο βρισκόταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ένας 34χρονος, φίλος του 27χρονου καθώς και το 20χρονο θύμα, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν ο 56χρονος πατέρας, ο οποίος μόλις άκουσε τις φωνές, βγήκε στην αυλή.

Μόλις ο 56χρονος αντιλήφθηκε τον 23χρονο, φίλο του θύματος, να διαπληκτίζεται με τον 27χρονο, γιο του, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εναντίον του 20χρονου, Αντώνη Καρούτα, που εκείνη τη στιγμή, προσπαθούσε να χωρίσει τα δύο άτομα από τον καβγά. Αποτέλεσμα του πυροβολισμού, ήταν ο Αντώνης Καρούτας, να τραυματισθεί στο θώρακα και να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος άνδρας, όπως και στην αρχική απολογία του, έτσι και στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να σκοτώσει τον άτυχο 20χρονο αλλά μόνο να τον φοβίσει. Ακόμη υποστήριξε πως το κυνηγετικό του όπλο –το όπλο που στέρησε τη ζωή του Αντώνη Καρούτα, εκπυρσοκρότησε.

Πηγή: patrisnews.com

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs