Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Μπλεξίματα για ΣΚΑΙ λόγω Survivor: Σκληρό το ΕΣΡ για αλλαγή ώρας μετάδοσης και η ποινή…


Ποιες οι λεπτομέρειες για το Survivor που οδηγεί το ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ;

Εδώ και δυο μήνες...
έχει ανοίξει η συζήτηση για παρέμβαση του ΕΣΡ στο θέμα του «Survivor».




Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά, έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή και πριν από μια εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η ανεξάρτητη αρχή κάλεσε τον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα της σήμανσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, στα χέρια του ΕΣΡ βρέθηκε πολυσέλιδη εισήγηση-γνωματοδότηση από ειδική ομάδα νομικών και επιστημόνων, την οποία πήραν οι υπεύθυνοι του Σκαι προκειμένου να τη μελετήσουν.

Με αναβολή μιας εβδομάδας, την οποία ζήτησαν και πήραν, την ερχόμενη Τετάρτη οι δικηγόροι του καναλιού θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη του ΕΣΡ για «παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων περί αντιστοιχία σήμανσης προς το περιεχόμενο».

Ουσιαστικά, σε περίπτωση που τόσο η ακρόαση όσο και το υπόμνημα που θα καταθέσει ο ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ δεν θα κριθούν ικανοποιητικά σχετικά με το αν έχει πραγματοποιηθεί παράβαση ως προς την αντιστοιχία σήμανσης και περιεχομένου η ολομέλεια του ΕΣΡ θα συνεδριάσει προκειμένου να επιβάλει ποινή για αλλαγή σήμανσης και φυσικά ώρα μετάδοσης της εκπομπής.


Ακραίοι διάλογοι

Τα συγκεκριμένα περιστατικά αφορούν σεξουαλικά υπονοούμενα και συμπεριφορές που ασκούν ψυχολογική πίεση, το λεγόμενο bullying μεταξύ των παικτών. Χαρακτηριστικά αρκετές σελίδες καταλαμβάνει το περιστατικό με τον Γιάννη Σπαλιάρα και το στιγμιότυπο με το περίφημο «αλάτισμα του κρέατος από γνωστό Τούρκο χασάπη.».


Ο διάλογος που έχει καταχωρηθεί είναι ο εξής:

-Σπαλιάρας: Σάκη άμα θες κερνάω. Το ελληνικό ξέρεις πως είναι. Το ελληνικό είναι έτσι… και πάει εδώ και μετά κάτω.

-Ντάνος: Το αλάτι που το ρίχνεις; Στα αρχ@@ μου το ρίχνεις το αλάτι; Όταν έχω νεύρα δεν θα μου μιλάς για τα αρχ@@ σου άκουσες;


Πρόταση για προβολή μετά τις 11 τη νύχτα

Η ώρα προβολής του Survivor έχει προβληματίσει τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής, τα οποία ωστόσο δεν θα περιοριστούν μόνο σε αυτό.

Οι πληροφορίες για την προβολή παρόμοιων τηλεοπτικών προγραμμάτων οδηγούν το ΕΣΡ σε διαμόρφωση ενός πλαισίου στο οποίο θα υπάγονται αυτά.

Αν κριθεί ότι όντως υπάρχει παράβαση από το Σκαι και θα πρέπει να αλλάξει η σήμανση του προγράμματος, αυτομάτως θα αλλάξει και η ώρα προβολής για τις 23.00 τουλάχιστον.


Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης

Τα μέλη του ΕΣΡ σκοπεύουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, να εξετάσουν και όλο αυτό το κομμάτι το οποίο αφορά το περιεχόμενο του ριάλιτι και κατά πόσο είναι κατάλληλο.

Δεν πρόκειται να προχωρήσουν ούτε σε απαγόρευση ούτε σε άλλου τέτοιου είδους αποφάσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs