Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Σε ισχύ από 10 Ιουλίου τα διόδια στην Κορίνθου-Πατρών


Ανοίγει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ο νέος κόμβος Ζευγολατιού και...
παράλληλα τίθεται σε ισχύ το σύστημα διοδίων στον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών.




Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα Κόρινθος - Ξυλόκαστρο, όπου η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις. Ταυτόχρονα, ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Κόμβο Ζευγολατιού (χρέωση από/ προς Αθήνα) και στον κόμβο Κιάτου (χρέωση από/προς Πάτρα) με τιμές ανά κατηγορία οχήματος:


- Μετωπικός Κιάτου: 1,60 / 2,20 / 5,70 / 8 ευρώ,

- Πλευρικός Κιάτου: 0,60 / 0,80 / 2,10 / 3 ευρώ,

- Πλευρικός Ζευγολατιού: 0,50 / 0,70 / 1,80 / 2,60 ευρώ.

Οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Κιάτου και Ζευγολατιού θα λειτουργούν με μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής ή με Χρήση Πομποδέκτη.

Στους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων θα ισχύσει το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE, που παρέχει κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού), ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης σε κάθε μετωπικό ή πλευρικό σταθμό.

Στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος δεν υπάρχει καμία αλλαγή, ενώ στο επόμενο διάστημα, με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα) το συνολικό κόστος του διοδίου για τα επιβατικά αυτοκίνητα για το σύνολο των 202 χλμ (Ελευσίνα-Πάτρα) θα είναι 11,50€.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs