Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Έρευνα: Το 2070 ο άνθρωπος θα αγγίζει τα 125 έτη με ευκολία


Οι περισσότεροι θα ήταν ευχαριστημένοι αν κατάφεραν να φτάσουν στην «ώριμη» ηλικία...
των 100 ετών, όμως μια νέα έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι θα μπορούσαν να γίνουν πολύ, πολύ μεγαλύτεροι.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν τώρα ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου θα φτάνει τα 125 χρόνια έως το 2070, αν και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ξεπεράσει τα 122 χρόνια, ρεκόρ που ανήκει σε μια κατά συρροή καπνίστρια, τη Γαλλίδα Ζαν Καλμάν.

Συγκεκριμένα, Ολλανδοί ερευνητές προβλέπουν ότι μια γυναίκα θα είναι σε θέση να φτάσει τα 125 έτη στις επόμενες δύο γενιές και το πιθανότερο είναι ότι θα προέρχεται από την Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής του κόσμου, το οποίο αποδίδεται από τους επιστήμονες στη διατροφή που είναι πλούσια σε ψάρι και φτωχή σε κορεσμένα, αλλά και στο πολύ καλό σύστημα υγείας που απολαμβάνουν.

Ωστόσο, αυτή η θεωρία των ειδικών του πανεπιστημίου Groningen της Ολλανδίας και του Διεπιστημονικού Δημογραφικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature», αμφισβητείται από τους Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι πέρυσι υποστήριξαν ότι το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου έχει ένα νοητό ταβάνι, αυτό των 115 ετών.

Μάλιστα, πρόσθεταν ότι οι πιθανότητες κάποιου να φυσήξει τα 125 κεράκια το 2070 είναι μία προς 20.000.

Οι Ολλανδοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που φτάνουν τα 100 είναι μια πολύ καλή ένδειξη για την πρόβλεψή τους.

«Ο πληθυσμός των αιωνόβιων αυξάνεται γρήγορα και ενώ οι πιθανότητες αυτοί να επιβιώσουν για περισσότερα χρόνια είναι χαμηλές, με τον αυξανόμενο πληθυσμό σίγουρα θα αυξηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Φάνι Γιάνσεν του πανεπιστημίου του Groningen.

Google+ Followers