Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Αληθινή ιστορία: Στα 22 της έτρωγε από τα σκουπίδια, στα 30 έχει 100 εκ. δολάρια!


Η Σοφία Αμορούσο (Sophia Amoruso) είναι μια 30χρονη επιχειρηματίας που κατάφερε στην Αμερική αυτό που...
στη χώρα μας είναι αδύνατο Κάποτε έκλεβε από καταστήματα και έψαχνε σε σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό, 





σήμερα έχει μια περιουσία άνω των 100 εκατ. δολαρίων. Πώς τα κατάφερε; Η Αμορούσο ξεκίνησε πουλώντας βίντατζ ρούχα στο eBay το 2006, αλλά σήμερα η εταιρεία της, η Nasty Gal απασχολεί 350 άτομα, έχει 550.000 πελάτες την ημέρα, 1.000.000 followers στο Facebook και διάσημες θαυμάστριες.

Το σίγουρο είναι ότι η Αμορούσο δεν είναι η τυπική επιχειρηματίας. Ήταν εννέα ετών όταν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Στα 16 της χρόνια, έπαιρνε ήδη αντικαταθλιπτικά.


Στα 18 διασχίζει με ωτο-στοπ τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, ταξιδεύοντας μαζί με φορτηγατζήδες που είχαν επιθετικές διαθέσεις και «βουτώντας» σε σκουπιδοτενεκέδες για να βρει τζάμπα φαγητό. Στα 19 της την πιάνουν να κλέβει από κατάστημα.

Και σε όλη της τη ζωή, δεν είχε καταφέρει να παραμείνει σε μια δουλειά για πάνω από δύο εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να την πιάσουν να κλέβει για να αποφασίσει στα 22 της χρόνια να αλλάξει τη ζωή της.

Έπιασε δουλειά και αγόρασε το βιβλίο «Ακόμα και οι χαζοί μπορούν να ανοίξουν μια επιχείρηση στο eBay». Το πρώτο πράγμα που πούλησε στο eBay ήταν ένα κλεμμένο βιβλίο. Αλλά η επιχείρησή της, η Nasty Gal (που πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι της Betty Davis) ήταν το αποτέλεσμα της ανίας της και του πάθους της για τα βίντατζ ρούχα.

Η Αμορούσο ξόδευε ώρες για να φτάσει στα πιο απομακρυσμένα μαγαζιά και να διαπραγματευτεί τις τιμές, προκειμένου να αγοράσει με το κιλό ρούχα σε δεύτερο χέρι. Από την πρώτη στιγμή, εκμεταλλεύτηκε τα social media, αναζητώντας πελάτες στο MySpace.

Έβρισκε νέα μοντέλα στο ίντερνετ για την επιχείρησή της, και τις πλήρωνε με μπέργκερ. Γνώριζε πώς να κατατροπώσει τους ανταγωνιστές της, γιατί ανήκε και η ίδια στο δημογραφικό κοινό στο οποίο στόχευαν. Και πολύ γρήγορα, τα ρούχα της πωλούνταν σε απίστευτες τιμές. Τελικά, το eBay την έδιωξε, έπειτα από έναν καβγά με άλλους χρήστες.

Αλλά αυτό αποδείχθηκε ευλογία για την Αμορούσο, καθώς έτσι μπόρεσε να γιγαντώσει την επιχείρησή της. Αγόρασε το domain name NastyGalVintage.com και πλέον ήταν κανονική επιχειρηματίας. Σύντομα, έκανε προσλήψεις για να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο όγκο των παραγγελιών.


Χρειαζόταν ολοένα και μεγαλύτερα γραφεία. Και την ημέρα που είχε 1 εκατ. δολάρια στο λογαριασμό της, η Αμορούσο έβγαλε φωτογραφία το αποδεικτικό, γιατί πίστευε πως ίσως να μην ξαναέβλεπε ένα τέτοιο νούμερο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs