Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Στόχος η μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως


Ιδιαίτερη στιγμή χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας...
, σημειώνοντας ότι είναι το πιο κρίσιμο υπουργείο όσον αφορά την έκβαση της μάχης για την αντιμετώπιση της κρίσης.




«Η επίσκεψη μου στο υπουργείο Εργασίας καταδεικνύει τη διαφορά ανάμεσα στην εικονική ανάκαμψη των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και στην ανάκαμψη που έχει ευδιάκριτα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή των ανθρώπων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η πιο σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκτηση της εργασίας και το νέο κοινωνικό κράτος, σημειώνοντας ότι προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως λόγω των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

«Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή να πω ότι ο πιο σημαντικός εθνικός στόχος πλέον είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Από την πρώτη στιγμή αναβαθμίσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας που αποτελεί κρίσιμο φορέα προστασίας των εργαζομένων. Δεν φοβόμαστε να τα βάλουμε με εργοδότες που χωρίς πρόβλημα βιωσιμότητας έκαναν τη κρίση ευκαιρία, για να καταπατούν την εργατική νομοθεσία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs