Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Βρετανία: Έβγαλαν 27 φακούς επαφής από το μάτι μιας 67χρονης


Μια γυναίκα από την Μ. Βρετανία δεν γνώριζε για ποιον λόγο είχε πρόβλημα όρασης...
, μέχρι που οι γιατροί ανακάλυψαν σοκαρισμένοι οτι είχε 27 φακούς επαφής στο μάτι της… 




Ναι, αυτό ακριβώς: Η 67χρονη γυναίκα έβαζε επί χρόνια στο μάτι της νέους φακούς πάνω από τους παλιούς, χωρίς να τους αφαιρεί πρώτα! Στο τέλος, πίστευε ότι βιώνει δυσφορία στο μάτι της λόγω ξηροφθαλμίας ή γήρατος...

“Κανείς από εμάς δεν το έχει ξαναδεί ποτέ αυτό το πράγμα”, δήλωσε στο Optometry Today ο εξειδικευμένος ασκούμενος οφθαλμίατρος Rupal Morjaria. “Ήταν μια τόσο μεγάλη μάζα, και οι πρώτοι 17 φακοί επαφής ήταν κολλημένοι μεταξύ τους και μας εκπλήσσει πραγματικά ότι η ασθενής δεν το γνώριζε γιατί θα πρέπει να είχε απίστευτο ερεθισμό στο μάτι της”, πρόσθεσε.

Μετά την αφαίρεση των πρώτων 17 φακών, οι γιατροί βρήκαν ακόμα δέκα κάτω από το βλέφαρο της ασθενούς!

Η 67χρονη γυναίκα φορούσε φακούς επαφής μιας χρήσης για 35 χρόνια, αλλά δεν είχε πάει σε γιατρό για τακτικούς ελέγχους.

“Σε αυτήν την εποχή, όταν είναι τόσο εύκολο να αγοράσει κανείς φακούς επαφής online, πολλοί νομίζουν ότι είναι κάτι πολύ πρόχειρο και δεν πάνε για τακτικούς ελέγχους στον οφθαλμίατρο”, δήλωσε ο Morjaria.

Οι γιατροί έγραψαν για το εν λόγω περιστατικό στο επιστημονικό περιοδικό BMJ, για να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με την υγεία των ματιών.

“Οι φακοί επαφής χρησιμοποιούνται συνεχώς, αλλά αν δεν παρακολουθούνται κατάλληλα, βλέπουμε ανθρώπους με σοβαρές οφθαλμικές λοιμώξεις που μπορεί να τους προκαλέσουν να χάσουν την όρασή τους”, δήλωσε ο Morjaria

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs