Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Καθυστέρηση λίγων ημερών για την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου 5ετούς διάρκειας


Σύμφωνα με πληροφορίες θα καθυστερήσει για λίγες ημέρες η έξοδος της Ελλάδας...
στις αγοράς λόγω κάποιων τεχνικών προετοιμασιών που σχετίζονται με την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου πενταετούς διάρκειας.
Αν και από το υπουργείο Οικονομικών και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν γίνονται ανακοινώσεις για το θέμα, τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο CNN Greece πως η έκδοση ενδεχομένως να ακολουθήσει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

«Δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με την έκδοση. Αν άνοιγε το βιβλίο θα το γνώριζαν οι primary dealers. Ακόμη γίνονται προετοιμασίες», ανέφερε ανώτατο τραπεζικός στέλεχος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί σήμερα επί του θέματος μέσω του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπρόσωπου Δημήτριου Τζανακόπουλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές, κυβερνητική πηγή σχολίαζε τα εξής: «Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Να σημειωθεί πως οι αγορές δείχνουν ανυπομονησία για το νέο ομόλογο. Σήμερα το δεκαετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 5,3%, ενώ η διαφορά απόδοσης σε σχέση με τον γερμανικό ομόλογο αναφοράς, το λεγόμενο spread, είναι στις 474 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2014. Η απόδοση του διετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του σχετικού χρεογράφου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Followers