Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

5 πράγματα που απεχθάνεται ένας Υδροχόος!


Καλύτερα να αποφύγεις να τα κάνεις αν θέλεις να μείνετε φίλοι!

Δεν είναι από τους εύκολους χαρακτήρες, δεν είναι όμως και...
δύστροπος. 




Επιβλητικός και ενδιαφέρων, ο Υδροχόος, ενοχλείται και αντιδρά αν συμβεί κάτι από τα παρακάτω.

1. Απεχθάνεται να βλέπει ανθρώπους να υποκρίνονται, ακόμα κι αν απλά, προσπαθούν να είναι ευγενικοί. Με τον Υδροχόο, καλύτερα να αφήσεις τις τυπικότητες στο πλάι και να του μιλήσεις ντόμπρα και ξεκάθαρα. Το πρωτόκολλο, δεν έχει θέση στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αυτό, το ακολουθούν και το επιβάλλουν, άλλοι χαρακτήρες, όχι εκείνος.


2. Καλύτερα να αποφύγεις να του συμπεριφέρεσαι σα να ήταν ο τρελός του χωριού. Το γεγονός ότι μπορεί και σκέφτεται διαφορετικά από εσένα κι εμένα, δεν τον καθιστά γραφικό, κι αν του συμπεριφερθείς ως τέτοιο, θα ανακαλύψεις, ότι διαθέτει κοφτερό μυαλό και κοφτερή γλώσσα, ικανά να σε βάλουν στη θέση σου με τρόπο… απότομο!


3. Όσο κι αν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους γύρω του, μην κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να επιβάλλεις σε έναν Υδροχόο το ‘εγώ’ και τα ‘θέλω’ σου. Είναι ιδεαλιστής, αλλά όχι θύμα. Όταν θα καταλάβει το παιχνίδι κυριαρχίας που θα προσπαθήσεις να παίξεις στην πλάτη του, απλά θα σου την γυρίσει, μια και για πάντα. Έπαιξες νομίζοντας ότι βρήκες εύκολο στόχο, κι έχασες!


4. Μην τάξεις στον Άγιο κερί ή στον Υδροχόο το οτιδήποτε που δεν μπορείς να προσφέρεις. Επίμονος, σχεδόν εμμονικός, αν κάνεις το ατόπημα να του δώσεις λόγο και δεν τον κρατήσεις, θα μπεις στα μαύρα του κατάστιχα. Όσο κι αν εκείνος διατηρεί το δικαίωμα του, να είναι αεράκι φρέσκο κι άπιαστο, εσύ δεν έχεις τη χάρη του, κι άρα πρέπει να κρατήσεις τη δική σου μεριά της δέσμευσης που του έκανες. Αλλά…


5. …Αλλά, το ίδιο δεν ισχύει από την ανάποδη: Είναι ουτοπικό να ζητήσεις από έναν Υδροχόο, παραπάνω από όσα μπορεί να σου προσφέρει. Θα δώσει χωρίς να ζητήσεις, θα είναι πιστός, μα όχι σταθερό σημείο αναφοράς. Προσπάθησε να τον εγκλωβίσεις και να τον κρατήσεις εκεί που θέλεις, και θα μείνεις μόνος/η με τον ευσεβή σου πόθο παρέα. Πολύ απλά, ο Υδροχόος, σιχαίνεται τους περιορισμούς που του επιβάλλονται και αντιδρά ή με θέρμη ή απολύτως ψυχρά, κόβοντας κάθε σχέση…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs