Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω


Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018 την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για...
τη Λέσβο και την Κω θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς.
Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση των πληγέντων στις δύο περιοχές που δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς.

Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι εάν ένας κάτοικος Αθήνας έχει ένα εξοχικό στην Κω και αυτό έχει πάθει ζημιά - ανεξάρτητα απο την έκτασή της - θα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι αυτό στην Κώ και όχι από τον ΕΝΦΙΑ για την κατοικία του στην Αθήνα. Μαζί με το οίκημα που έχει πάθει ζημιά απαλλάσσεται και το οικόπεδο. Αντίθετα δεν προβλέπεται απαλλαγή μόνο οικοπέδου από τον ΕΝΦΙΑ .

Για μόνιμους κατοίκους των δύο αυτών νησιών η απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το σπίτι τους που έχει πάθει ζημιά. Εννοείται ότι αν έχουν και άλλη κατοικία πχ στην Αθήνα αυτή δεν απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι η απαλλαγή αφορά όλα τα σπίτια που έχουν διαπιστωμένες ζημιές στα δύο αυτά νησιά και όχι μόνο την πρώτη κατοικία.

Προϋπόθεση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, είναι να υπάρχει βεβαίωση από την Επιτροπή μηχανικών ότι το οίκημα έχει υποστεί ζημιά ανεξάρτητα από το μέγεθός της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google+ Followers