Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Γιουνκέρ: Μικρή χώρα, αλλά μεγάλο Έθνος η Ελλάδα


«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο Έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το Έθνος και ...
σε όλη μου τη σταδιοδρομία προσπάθησα πάντα να σεβαστώ την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι» 




ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του αμέσως μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα. Επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, σταθερότητα και ανάπτυξη» είπε και συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προσπάθεια.

«Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

«Αποτίω», πρόσθεσε, «φόρο τιμής σε αυτούς τους Έλληνες που κανένας δεν ξέρει, στους φτωχούς της κοινωνίας, που αυτοί πληρώνουν το τίμημα, το αντίτιμο. Σε καμία άλλη χώρα δε θα ήταν αυτό δυνατό. Με πλήρη σεβασμό αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό. Κινούμαστε προς το μέλλον είναι ένα καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν χρόνια».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs