Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Μαξίμου: Η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα σε πείσμα ΝΔ και ΜΜΕ


Επίθεση κατά της ΝΔ και μερίδας των ΜΜΕ εξαπέλυσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού...
με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.
Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμισε ότι «πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. 

Σε πείσμα των καταστροφολόγων της ΝΔ καθώς και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει με σταθερά βήματα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που έφεραν τη χώρα στο χείλος της κατάρρευσης το 2010 και ανακτά το χαμένος έδαφος της πενταετίας 2010 - 2015».

Προσέθεσε, δε, ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση την πορεία για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».


Εύσημα και από Μοσκοβισί

Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρέτησε σήμερα, με δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου, την οποία επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στις χώρες που εμφανίζουν υπερβολικά επίπεδα δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο επίτροπος τόνισε ότι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος στην Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα υπήρξε εντυπωσιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χώρες με υγιή δημοσιονομική παράδοση είναι σε χειρότερη δημοσιονομική θέση από την Ελλάδα. Είμαστε σε μία στιγμή που η Ελλάδα δρέπει τους καρπούς των θυσιών της, ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

Επίσης, σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αποκαθιστούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη.

Ο κ. Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι στις 25 Ιουλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συζητήσει τα θέματα της ελληνικής οικονομίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ακόμη, επισήμανε ότι μετά την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος παραμένουν σε αυτήν τη διαδικασία η Γαλλία και η Ισπανία, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν ανήκει στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα μπορεί να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, ο Γάλλος επίτροπος απάντησε ότι δεν θα προβεί σε εκτιμήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι οι αγορές και οι επενδυτές έλαβαν τις τελευταίες ημέρες δύο πολύ θετικά μηνύματα, με την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του ελλείμματος και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία αξιόπιστη χώρα.

Σε ερώτηση εάν η σημερινή ή οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν την Ελλάδα στη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αν αξίζουν σε κάποιον συγαρητήρια είναι στον ελληνικό λαό.

Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε φίλο του τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δείχνοντας στους δημοσιογράφους έναν πίνακα με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ανέφερε ότι μπορεί κανείς να δει ότι στη μείωση του ελλείμματος συνέβαλαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009.

Google+ Followers