Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ρούπα-Μαζιώτης στέλνουν επιστολή για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού τους


Κείμενο των μελών tου Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώρη «σε σχέση με...
τους όρους που έχουν επιβληθεί και αφορούν την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού μας» αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.





«Το παιδί μας είναι ελεύθερο και ζει με τους συγγενείς μας υπό περιοριστικούς όρους που του έχει επιβάλει η δικαστική εξουσία και ο Σύριζα, στους οποίους όρους εκτός από την επιτήρηση από την κοινωνική υπηρεσία, συμπεριλαμβάνεται η ψυχιατρική επίβλεψη του παιδιού. Ενός υγιέστατου παιδιού!!

Τις τελευταίες ημέρες - και μετά από πολύμηνη απουσία - η κοινωνική υπηρεσία επανήλθε να επιτηρήσει το παιδί και το περιβάλλον του κατόπιν πιέσεων από την εισαγγελία», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενό τους.

Οι ίδιοι συνεχίζουν: «Το παιδί μας όμως δεν είναι ηλίθιο. Είναι ένα υγιέστατο και πανέξυπνο παιδί και αντιλαμβάνεται πως η παρουσία της κοινωνικής υπηρεσίας στην ζωή του είναι η συνέχεια όσων έζησε με την μορφή αυτή την φορά της καταναγκαστικής επιτήρησης. Και την επιτήρηση αυτή, την αντιμετωπίζει ως απειλή για το ίδιο. Είναι η απειλή του κράτους που κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του. Όμως είναι παιδί.

Και όπως κάθε παιδί που νοιώθει να απειλείται από κάποιον κίνδυνο, ταράζεται και φοβάται».

«Το παιδί μας πρέπει να πάψει να αποτελεί τον κρατικό στόχο στον πόλεμο ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα και ό, τι αυτός προωθεί και πρεσβεύει. Πρέπει να πάψει να είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Πρέπει να ζήσει ελεύθερο», καταλήγουν στο κείμενό τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs