Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Κοντονής: «Ελέγχεται το ΣτΕ» για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων


«Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ» που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις στην...
παραγραφή των φορολογικών ελέγχων, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκεπτόμενος τις φυλακές Μαλανδρίνου, έκανε εκ νέου κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν ερεύνησαν, όπως είπε, τις λίστες των φοροφυγάδων.

Αφορμή για το σχόλιο του, η ύπαρξη ακτινολογικού μηχανήματος στη φυλακή στο Λιδωρίκι, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ.

"Όταν πληροφορήθηκα ότι το Κατάστημα Κράτησης διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο μάλιστα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, απόρησα τι το χρειάζεται η φυλακή. Αντιλαμβάνεστε ότι τόσα χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς διαφθοράς που λειτουργούσε ανεξέλεγκτα μέχρι του σημείου ένα ιατρικό μηχάνημα το οποίο είχε ανάγκη η κοινωνία –επειδή προφανώς είχε πέσει κάποια μίζα- να βρίσκεται στη φυλακή και να το στερούνται οι πολίτες με τα λεφτά των οποίων αγοράστηκε. Να μη μας κάνει εντύπωση λοιπόν πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και γιατί περνάει η χώρα και κυρίως η νεολαία αυτό το Γολγοθά. Επειδή μίλησα για Γολγοθά, κάθε σταύρωση έχει και την Ανάστασή της. Και, όπως είπε χθες στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία. Μετά από μια μακρά περιπέτεια και δυστυχία που επικράτησε στην ελληνική κοινωνία και την οποία πλήρωσαν όπως πάντα οι άνθρωποι του μόχθου, οι συνταξιούχοι" είπε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αμέσως μετά αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

"Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται (σ.σ. από την Επιστημονική και Νομική κοινότητα), οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore. Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι αυτή η περιπέτεια τελειώνει και θα ανακουφιστεί το σύνολο του ελληνικού λαού με πτώση της ανεργίας, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ενίσχυση των δομών που δημιουργούμε στις φυλακές σε συνθήκες κρίσης» κατέληξε.

Ο Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε σήμερα και τις φυλακές του Μαλανδρίνου, εγκαινιάζοντας τον χώρο του παιδικού επισκεπτηρίου και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Χάρηκα επίσης για το γεγονός ότι από τον Αύγουστο θα λειτουργήσει το θερινό σχολείο και θα έχουμε μια δομή εκπαίδευσης για το έτος 2017-18. Αυτές οι δράσεις δίνουν στους κρατούμενους τη δυνατότητα να μην επανέλθουν σ’ έναν κόσμο εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Διότι η μόρφωση και η εκπαίδευση, όπως λέω πάντα, είναι σταγόνες ελευθερίας, μέσα σ’ ένα περιβάλλον ανελευθερίας".

Google+ Followers