Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Τσοχατζόπουλος: Δέχτηκα βρώμικο πόλεμο από τον Σημίτη


Για συγκρούσεις διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών...
, τις οποίες και πλήρωσε ο ίδιος, έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.




Μάλιστα, επεσήμανε ότι οι ευθύνες έπεσαν πάνω του μετά από συνεργασία υπηρεσιών ξένων χωρών με την ΕΥΠ. «Ούτε το δάχτυλο στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha.

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους, και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν», εξήγησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας, και μίλησε για «πολιτική δίωξη» και «βρώμικο πόλεμο» από τον Κώστα Σημίτη, τον οποίο χαρακτήρισε «Νονό», βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο κατήγγειλε για προσπάθεια δωροδοκίας του από τη Λιβύη, την οποία ο ίδιος αντέκρουσε.

«Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα», υποστήριξε, ενώ τόνισε πως περιμένει να δικαιωθεί από το Εφετείο, σχολιάζοντας ότι το πρώτο δικαστήριο ήταν στημένο, με κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του.

Για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, ο Άλης Τσοχατζόπουλος ανέφερε: «Οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρήζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τί είναι φυλακή δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι σήμερα θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι, τί να ψήφιζα; Δεν υπάρχει τίποτε άλλο», παρατήρησε.

Απέρριψε επίσης τα περί πολυτελούς βίου του στο παρελθόν, λέγοντας για το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου «Εντάξει, έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά ήταν νόμιμη. διαφανής, έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα».
Πηγή: documentonews.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs