Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΚΑ: Καταδικάζει την επίθεση σε τουρίστα επειδή ψώνιζε την Κυριακή


Την επιτυχία της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, χθες Κυριακή επισημαίνει, σε δήλωσή του ...
στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιώργος Μυλωνάς, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την επίθεση 




που δέχτηκε Ελληνοαυστραλός τουρίστας στο κέντρο της Αθήνας, επειδή ψώνιζε.

Ειδικότερα, ο κ. Μυλωνάς καταδίκασε οποιαδήποτε βίαιη συμπεριφορά ενάντια σε όποιον επιχείρησε να ψωνίσει τη χθεσινή ημέρα της κινητοποίησης, με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε από κουκουλοφόρους, όπως κατήγγειλε Ελληνοαυστραλός τουρίστας το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας επειδή έκανε αγορές στα καταστήματα.

Στη δηλωσή του ο πρόεδρος του ΕΚΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «η χθεσινή κυριακάτικη απεργία των εμποροϋπαλλήλων είχε μεγάλη επιτυχία και η συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου παρέμειναν κλειστά. Οι πολίτες που αποφάσισαν να ψωνίσουν Κυριακή ήταν ελάχιστοι και αυτό απαντά στην ανάγκη του νόμου για άνοιγμα 32 Κυριακών, όταν ούτε οι οχτώ είναι απαραίτητες και δεν προσφέρουν σε τίποτα ούτε στον τουρισμό, ούτε στην οικονομία της χώρας.

Η νίκη των εργαζομένων δε μπορεί να αποπροσανατολίζεται από μεμονωμένα περιστατικά βίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, που ούτε πρέπει, ούτε μπορούν να ταυτίζονται με τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Αυτό που ενώνει και κερδίζει τις συνειδήσεις όλων, είναι το σύνθημα «ποτέ δουλειά την Κυριακή».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs