Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Χωρίσαμε... Θα γυρίσει; Τι πρέπει να κάνω;


 Όλα ξεκίνησαν στα 16 όταν τον γνώρισα και ήταν 18. Από την αρχή υπήρξε απίστευτο πάθος...
, αν και αρχικά δίσταζα. Μετά πήγε φοιτητής και αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή του, 

.......................................


έκανε σχέση 1 μήνα με άλλη και χώρισε, επειδή ήθελε εμένα. Επικοινώνησε μαζί μου και μετά από λίγο ήμασταν μαζί για 2,5 χρόνια. Η σχέση μας ήταν υπέροχη, αν και οι δυσκολίες στη ζωή μας ήταν πολλές. Πάντα με στήριζε όπως κ εγώ. Τον τελευταίο χρόνο είχε έρθει μία στασιμότητα, μια ρουτίνα και εγώ τον ρώταγα αν με θέλει ακόμα, αν έχει αλλάξει κάτι εκείνος μου έλεγε όλα καλά.

Απλώς αισθανόμουν ότι δεν ήταν τόσο ερωτευμένος πια, αλλά ήμασταν καλά και οι τσακωμοί ελάχιστοι. Ένα βράδυ του κράτησα μούτρα και του μίλησα σκληρά και άδικα, τον κατηγόρησα ότι δε με θέλει και δεν προσπαθεί. Εκεινος μου είπε να δώσουμε τέλος, γιατί ενώ προσπαθεί, έχω απαιτήσεις.

Μετά από μία ήρεμη συζήτηση μετά τον χωρισμό μου είπε ότι κουράστηκε και πως αυτή ή σχέση έχει οριστικά τελειώσει παρόλο που συμφώνησε στο ότι ταιριάζουμε, ότι θέλουμε τα ίδια πράγματα από μία σχέση ότι η σχέση μας ήταν υπέροχη. Εγώ του είπα ότι θα τον περιμένω. Τώρα δεν με παίρνει τηλέφωνο και πολλές φορές δεν απαντάει στα μηνύματα που του στέλνω παρόλο που μου είπε ότι θα έχουμε καλές σχέσεις. Του είπα ότι έχουμε ξεπεράσει και χειρότερες φάσεις.

Αυτόν τον άντρα τον θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω πως ό,τι είχαμε ζήσει, τελείωσε. Δεν ήταν απλά λόγια. Μου τα έδειξε με πράξεις. Είχαμε πει πως όταν χωρίσουμε εκτός και αν χωρίζαμε για τραγικό λόγο όπως προδοσία θα ξανά είμαστε μαζί ή αν μέχρι τα 30 δεν βρούμε άνθρωπο να ταιριάξουμε, θα αναζητήσουμε ο ένας τον άλλον για να κάνουμε οικογένεια. Μέχρι και εξετάσεις κάναμε για να δούμε αν είμαστε υγιείς για να κάνουμε παιδιά στο μέλλον. Άλλη γυναίκα δεν παίζει σίγουρα. Θέλω να μου πείτε, αυτός ο άνθρωπος θα γυρίσει; Τι του συμβαίνει; Εγώ τι πρέπει να κάνω;  


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:

Το αν θα γυρίσει ο φίλος σας είναι άγνωστο. Ωστόσο αυτό είναι και το παιχνίδι της γοητείας πολλές φορές όταν μια σχέση "βαλτώνει": "Θα γυρίσει ή όχι;"

Ένα πολύ σύνηθες σενάριό της ξεκινάει έτσι. Πάνω σ' αυτό το άγνωστο είναι που στήνεται η ιδανικότητα του παρελθόντος. "Τί ωραία που ήταν τότε... Πως γίναμε έτσι;" Και πάνω σ' αυτή την ιδανικότητα είναι που κρύβεται ο φόβος της μοναξιάς. Ο φόβος που λέει "κοίτα εκτέθηκα, ξεγύμνωσα την ψυχή μου και τελικά πάλι μόνος-μόνη είμαι". Αυτό που συνοψίζουν πολλοί άνθρωποι στη φράση "έδωσα τα πάντα και που κατέληξα;".

Εκεί επάνω σ' αυτή τη μισή αλήθεια είναι που γίνεται η πιο σκληρή κριτική της οποίας κατήγοροι είναι η μοναξιά και η έκθεση χωρίς αντίκρισμα. "Είμαι ένα τίποτα χωρίς αυτόν - αυτήν." Η μισή αλήθεια έγκειται στο γεγονός ότι την άλλη μισή την πήρε μαζί του φεύγοντας. Κι αυτός εκτέθηκε, κι αυτός είχε αξιώσεις όπως κι εσείς. Όμως αυτός σταμάτησε να παλεύει. Αυτό σημαίνει τόσο ότι δεν αξίζατε το κάτι παραπάνω εσείς όσο ότι αυτός ο ίδιος δεν είχε να σας δώσει κάτι παραπάνω.

Τι από τα δύο συμβαίνει; Η ερμηνεία έρχεται με το χρόνο, την περίσκεψη και φυσικά με το να αποδεχτείτε τον πόνο σας και να τον φροντίσετε για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι είστε πιο δυνατή από τη μοναξιά. Τα υπόλοιπα έρχονται στη συνέχεια

Google+ Followers