Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Ελληνική ταφόπλακα στην Τουρκία ανατριχιάζει και συγκινεί - Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε με μια κοινοποίηση (Φωτογραφίες)


Μια εικόνα με μια ανακοίνωση κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρω του διαδικτύου και προκαλεί ρίγη συγκίνησης....Κάποιος βρήκε, καθάρισε και φύλαξε μια ταφόπλακα από Ελληνικό τάφο του 1887 και έφτιαξε ομάδα στο Facebook αναζητώντας τους απογόνους της οικογένειας Ροδιάκη ώστε να τους παραδώσει αυτό το "παράξενο" εύρημα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στην περιοχή του karacakoy 100 χλμ. Βδ της Κωνσταντινούπολης, βρήκα αυτή την ταφόπλακα τυχαία σε ένα χωριό με την εξής περιγραφή

ενθάδε κείται η δούλη του Θεού Χρυσούλα Ροδάκη. θανούσα τη δεκάτη ογδόη μαρτίου 1887


Την καθάρισα και την "έσωσα" από το να πάει στα σκουπίδια και θέλω να την παραδώσω στην οικογένεια αυτή. Σας παρακαλώ, βοηθήστε μας να βρούμε την οικογένεια Ροδιάκη.

Όπως γράφει κάποιος επισκέπτης της σελίδας: -  Οι κάτοικοι Έλληνες πρόσφυγες από το Karacaköy, είναι οι σημερινοί κάτοικοι της Νέας Δορκάδας και τα Κρύα Νερά - Κρυονέρι του Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης. 
Ψάξτε και με το επίθετο Ροδακίδης, γιατί πριν τον Κεμάλ κάνανε επίθετο το όνομα του πατέρα. 
Ροδακίδης υπάρχει επίθετο στο χωριό Τούμπα στην Παιονία του Νομού Κιλκίς. Οι Τουμπιότες ήταν από εκεί δίπλα από το Celepköy. 

Ας βοηθήσουμε όλοι κοινοποιώντας στο προφίλ μας. Ίσως βρεθούν οι απόγονοι και παραλάβουν την μαρμάρινη πλάκα.

Η σελίδα είναι εδώ για όποιον θέλει να την επισκεφθεί

www.e-eidhseis.com

Google+ Followers