Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Στα «λευκά» το Μέτσοβο


Από την απότομη αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, επηρεάστηκε σημαντικό τμήμα και της ...
Ηπείρου.




Δυνατό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση έπληξε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και αρκετές περιοχές πέριξ αυτού, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες, όπως στο χωριό Ζωτικό.


Σφοδρές καταιγίδες και έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων ,τμήμα της περιοχής του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου με τα σοβαρότερα όμως προβλήματα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στο Μέτσοβο.

Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, σύμφωνα με το epirus tv, άσπρισαν οι στέγες και οι κήποι των σπιτιών ,με τους κατοίκους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές τις καλλιέργειές τους, ενώ σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό.


Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται ήδη κατά μήκος του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το συντομότερο δυνατόν.


Την ίδια ώρα, δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν τα όχι μέχρι τώρα έντονα προβλήματα καταπτώσεων που έχουν σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνιστά στους οδηγούς να μην προβαίνουν σε άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs