Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

«Φαβορί ο Ολυμπιακός, τα πάντα να τον νικήσω»


Στον Ολυμπιακό δε βρήκε ποτέ θέση στο ρόστερ και ο Μαρκ Γιάνκοβιτς μιλώντας στο gazzetta.gr θέλει...
εκδίκηση και Champions League. «Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά θα του κάνουμε δύσκολη τη ζωή».




O Μπέσνικ Χάσι έβαλε ψηλά στο μπλοκάκι του τον Μάρκο Γιάνκοβιτς, αφού ο πρώην χαφ του Ολυμπιακού φροντίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Παρτιζάν. Μπορεί στους Ερυθρόλευκους να μη βρήκε ποτέ θέση στο ρόστερ, ωστόσο με τους «ασπρόμαυρους» κάνει τη διαφορά. Ο Μαυροβούνιος μέσος μίλησε στο gazzetta.gr για τις μάχες σε Βελιγράδι και Πειραιά, τη δεύτερη ευκαιρία που δεν πήρε στους Πειραιώτες, αλλά και τον φετινό Ολυμπιακό που έμαθε από το περσινό... σοκ των προκριματικών!


Πώς αντιμετώπισες την κλήρωση με τον Ολυμπιακό;

Τόσο η κλήρωση με τη Μπούντουτσνοστ όσο και αυτή με Ολυμπιακό ήταν σημαδιακές. Χθες έπαιξα στο γήπεδο όπου αγωνίζονται με την Εθνική Μαυροβουνίου. Ο κόσμος με υποδέχθηκε εξαιρετικά, αλλά τους στεναχώρησα με την πρόκριση της ομάδας. Ελπίζω να κάνω το ίδιο και με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να είχαμε ευκολότερη κλήρωση, αλλά τώρα έγινε και πρέπει να συγκεντρωθούμε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά η εμπειρία και η ποιότητα είναι σύμμαχοί του.


Μίλησες με κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού τις τελευταίες ημέρες;

Μιλάω με τον Μάριν και τον Ζντιέλαρ, έχω και άλλους φίλους στον Ολυμπιακό, αλλά από την κλήρωση κι έπειτα δεν τα έχουμε πει. Είμαστε επαγγελματίες. Θα τους δω στο γήπεδο, χαίρομαι που θα τα πούμε ξανά, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είμαστε αντίπαλοι.


Η χθεσινή Παρτιζάν δεν έπεισε, κι αν η Μπουντούτσνοστ δεν ήταν τόσο κακή επιθετικά ίσως να έκανε τη ζημιά. Τι συνέβη;

Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, υπήρχαν σημάδια κόπωσης και φυσικά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας. Ναι, δεν ήμασταν καλοί, δώσαμε φάσεις στην αντίπαλό μας και όλοι στα αποδυτήρια συμφωνήσαμε πως αν παρουσιάσουμε την ίδια με τον Ολυμπιακό θα το πληρώσουμε. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.


Τη δεδομένη στιγμή τι σε προβληματίζει περισσότερο στην ομάδα σου;

Έχουμε καλή ομάδα, προερχόμαστε από νταμπλ, αλλά ακόμα είμαστε ανέτοιμοι. Πολλοί είπαν για τα λάθη μας, αλλά και για το γεγονός πως δεν κάναμε πολλές φάσεις στα δυο ματς. Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας να βελτιωθούμε και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Όλοι ήμασταν κακοί, δεν κάναμε σωστά αυτά που έπρεπε, αλλά στο Βελιγράδι θα παίξουμε καλύτερα. Η πρόκληση είναι τεράστια και θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά.


Τι μπορεί να... φοβίσει τον Ολυμπιακό;

Το πάθος μας, η έδρα μας, η ατμόσφαιρα, η επίθεση μας και η ομοιογένεια που υπάρχει. Εχουμε καλό ρόστερ και όσο περνούν οι μέρες δενόμαστε. Πέρσι, ο Τζούρτζεβιτς με τον Λεονάρντο έκαναν απίθανα πράγματα. Είμαστε δυνατοί, μας αρέσει το πρέσινγκ και θα δείτε μια ομάδα που θα βάλει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό!


Τι έχεις μεταφέρει εσύ στην τεχνική ηγεσία;

Αρκετά πράγματα... Αυτό που λέω με σιγουριά είναι πως ο Ολυμπιακός δεν είναι η περσινή ομάδα που αποκλείστηκε από τη Χάποελ. Βέβαια, δεν είναι και η εξαιρετική ομάδα προ τριετίας, εκείνη που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champions League. Φέτος, δε θέλει να επαναληφθεί το περσινό πάθημα, έκανε καλές μεταγραφές, δαπάνησε αρκετά εκατομμύρια και θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο. Γι αυτό πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα στο Βελιγράδι, γιατί ο Πειραιάς είναι πολύ δύσκολη έδρα. Ο Ολυμπιακός σε πιέζει μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει.


Θα βρεθείς απέναντι στην πρώην σου ομάδα. Αισθάνεσαι απογοητευμένος για το γεγονός πως δεν πήρες την ευκαιρία που ήθελες;

Απογοητευμένος; Ναι... Θα μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο, αλλά δεν κρατάω κακία στον Ολυμπιακό. Πραγματικά πέρασα υπέροχες στιγμές στην Κ-20, στο Champions League. Ήθελα να είμαι σε προετοιμασία με την ομάδα των Ανδρών, αλλά κάποιος έκρινε πως δεν ήμουν έτοιμος ή δεν είχαν την απαιτούμενη ποιότητα για τον Ολυμπιακό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζω, στόχος να γίνομαι καλύτερος και τώρα είμαι στην Παρτιζάν. Θέλω να κερδίσω τον Ολυμπιακό και να παίξω στο Champions League.


Και οι πιθανότητες να βρεθείς στα πλέι οφ;

Ξεκάθαρα το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Εμπειρος, μεγαλύτερο ρόστερ, αρκετά εκατομμύρια για μεταγραφές. Αλλά, εμείς θα του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Στο γήπεδο παίζει ρόλο το πάθος, η ψυχή, το ταλέντο. Η Παρτιζάν είναι έτοιμη.
Πηγή: gazzetta.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs