Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η μακρόστενη λωρίδα γης που οφείλει το όνομα της σε ένα ναυάγιο


Κρυστάλλινες λίμνες με γλυκό νερό, παρθένα δάση με πανύψηλα δέντρα και βράχοι από...
πολύχρωμη άμμο συνθέτουν ένα μαγευτικό περιβάλλον.




Το νησί Φρέιζερ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ανατολικά παράλια της Αυστραλίας και αποτελεί το μεγαλύτερο αμμονήσι στον κόσμο.

Οφείλει το όνομά του σε μια τραγωδία καθώς το 1836, μετά από το ναυάγιο του ιστιοφόρου Στέρλινγκ Καστλ ο πλοίαρχος Τζέιμς Φρέιζερ και η σύζυγός του, Ιλάιζα επέζησαν και βγήκαν στην ακτή του νησιού.


Ο άτυχος πλοίαρχος έχασε τη ζωή του μετά από την επίθεση μιας ντόπιας φυλής ωστόσο η γυναίκα του επέζησε. Το όνομα του νησιού άλλαξε από Μεγάλο Αμμώδες Νησί σε νησί Φρέιζερ σε ανάμνηση αυτής της τραγωδίας,

Μόλις 194 άνθρωποι κατοικούν στο νησί ωστόσο μια ράτσα άγριου σκυλιού, το ντίνγκο είναι ο πιο διάσημος κάτοικος του. Για τους ντόπιους αποτελεί πλέον ένα είδος παράδοσης ενώ πολλοί θρύλοι έχουν συνδεθεί αυτό το είδος άγριας πανίδας.


Το μακρόστενο νησί έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ ανήκει ολόκληρο στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Great Sandy.

Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Αυστραλούς καθώς απέχει μόλις 20 λεπτά με το φέρι μποτ. Αξίζει να επισκεφθείτε το ναυάγιο του SS Moheno, ενός υπερωκεάνιου της δεκαετίας του 1930 που στολίζει με την απόκοσμη ομορφιά του την παραλία. Μη ξεχάσετε να ρίξετε μια βουτιά στη λίμνη ΜακΚένζι και να πραγματοποιήσετε κατάβαση στον ποταμό Ιλάι Κρικ.

Οι τεράστιοι αμμόλοφοι υψώνονται σχεδόν 240 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ υπάρχουν σαράντα λίμνες με γλυκό νερό σε όλο το νησί.


Νησί Φρέιζερ / Αυστραλία

Διαφορά ώρας: 7 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάριο Αυστραλίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,48 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Αμπού Ντάμπι για το Μπρισμπέιν είναι 19 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 22 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Αμπού Ντάμπι. Από εκεί οδικώς η απόσταση είναι περίπου 3,5 ώρες και η διαδρομή με το φέρι μποτ διαρκεί 20 λεπτά.






Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs