Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Η Αυστραλία ετοιμάζει τον μακρύτερο ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο


Η Αυστραλία φέρνει την επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ένα βήμα ακόμη πιο κοντά...
, με την ανακοίνωση ενός προγράμματος $3 εκατ. 




για την κατασκευή ενός πολύ μακριού αυτοκινητοδρόμου ή μιας σειράς σταθμών για την ταχεία φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Electric Super Highway στο Queensland θα έχει μήκος περίπου 2.000 km και θα εκτείνεται από το Gold Coast στα νότια σύνορα της πολιτείας μέχρι το Cairns ψηλά στο βορρά. Σε σύνολο, 18 ηλιακοί σταθμοί φόρτισης θα αναπτυχθούν κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που θα επιτρέπουν τη φόρτιση των αυτοκινήτων μέσα σε 30 λεπτά της ώρας.

Η κυβέρνηση του Queensland θα δώσει δωρεάν στην κυκλοφορία τον ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο, παρακινώντας με αυτόν τον τρόπο του Αυστραλούς να κινηθούν προς τα EV, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Steven Miles, είπε ότι έτσι αναμένει να αυξηθεί το ποσοστό ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Την ιδέα του «ηλεκτρικού αυτοκινητοδρόμου» παρουσίασε πρώτη η Σουηδία τον περασμένο χρόνο, χρησιμοποιώντας ηλεκτροφόρα καλώδια που συνδέονταν με τα φορτηγά (όπως τα τρόλεϊ) αντί για σταθμούς φόρτισης.

Αυτή τη στιγμή όμως, ο Καναδάς είναι η χώρα που μπορεί να υπερηφανεύεται για το πιο μεγάλο αυτοκινητόδρομο στον κόσμο με σταθμούς ταχείας φόρτισης, μήκους 10.000 km (περίπου 6.000 μίλια). Αλλά και οι ΗΠΑ κατασκευάζουν παρόμοιο αυτοκινητόδρομο, τον West Coast Electric Highway που θα περνά από τις πολιτείες του Oregon, της Washington και της California.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs