Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Πρώτη φορά με το παιδί στο αεροπλάνο: Τι να προσέξετε


Διανύουμε τα μέσα του καλοκαιριού και αρκετές μητέρες ετοιμάζονται για τις διακοπές με το παιδί....
Το ταξίδι με τον συνδυασμό των παραμέτρων «παιδί» και «αεροπλάνο», είναι κάτι που προκαλεί άγχος, καθώς η διαδικασία θέλει προετοιμασία.
Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός για να ταξιδέψετε ήσυχα με το παιδί σας:

Τσεκάρετε την ώρα της πτήσης σας και σκεφτείτε πως θα διαχειριστείτε το ταξίδι σας. Μερικοί προσπαθούν να καθυστερήσουν τον ύπνο του παιδιού, ώστε να είναι κουρασμένο και να κοιμηθεί στο αεροπλάνο. Άλλοι αποφεύγουν αυτή την προσέγγιση, καθώς ενδέχεται να είναι ανήσυχο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα το παιδί σας και τον τρόπο που θα αντιδράσει.

Τσεκάρετε τι ισχύει για παιδιά ηλικίας κάτω από 24 μηνών κατά την πτήση, καθώς και τις πολιτικές της εταιρείας που επιλέξατε για την πτήση σας. Εάν δεν κλείσετε θέση για το παιδί σας, μην περιμένετε ότι θα σας την παραχωρήσει κάποιος και σίγουρα δεν θέλετε να μην έχει το παιδί σας το δικό του κάθισμα, χώρο κτλ.

Έχετε κατά νου ότι μπορείτε να κάνετε check in γρήγορα, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν προτεραιότητα σε γονείς με παιδιά και έτσι αποφεύγετε την αναμονή στην ουρά και την πιθανή κούραση των παιδιών.

Προγραμματίστε τι θα κάνετε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Σχεδιάστε την «ψυχαγωγία» του παιδιού σας, ειδικά αν η πτήση θα διαρκέσει πολλές ώρες. Σκεφτείτε μήπως πρέπει να εφοδιαστείτε με βιβλία, παιχνίδια ή μουσική, ώστε να μην χάσει το ενδιαφέρον του και αρχίσει να παραπονιέται.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι το παιδί σας ζαλίζεται από τα ταξίδια, επισκεφτείτε έναν γιατρό που θα σας πει πώς να το διαχειριστείτε και ίσως σας προτείνει κάποια φάρμακα για τη ναυτία του.

Τα απαραίτητα στη χειραποσκευή: Μην μπερδευτείτε και βάλετε στην επιπλέον βαλίτσα τα πράγματα που θα χρειαστείτε. Κάντε από πριν μια λίστα για το τι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας, ειδικά αν πρόκειται για νήπιο.

Ζητείστε τη βοήθεια του προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση να έχετε στο μυαλό σας ότι το προσωπικό είναι εκεί για να σας βοηθήσει με όποιο πρόβλημα και αν προκύψει.
Με πληροφορίες από Parents.com, whattoexpect.com

Google+ Followers