Γράψτε το Email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Άκυρες οι εκλογές στην Ολυμπιακή Επιτροπή με απόφαση ΣτΕ


Προς επανάληψη οδεύουν οι αρχαιρεσίες που επανεξέλεξαν τον Σπύρο Καπράλο στην...
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε –με την απόφαση 1881/17 τις 13 Ομοσπονδίες που προσέφυγαν ενάντια στο κύρος των εκλογών.

Η διαδικασία της 6ης Φεβρουαρίου έγινε ερήμην της «αντιπολίτευσης», η οποία απείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη του αιτήματος αναβολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο «μνηστήρας» του θώκου, Ισίδωρος Κούβελος, είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο την παραμονή των αρχαιρεσιών, με ενοχλήσεις στο στήθος. Το σκορ στην κάλπη ήταν 14-0 υπέρ του Σπύρου Καπράλου, ο οποίος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου. Βάσει του καταστατικού, ο Λάμπης Νικολάου θα αναλάβει -ως αρχαιότερος- τη σύγκληση της Ολομέλειας για την εκλογή νέας διοίκησης.

Φαίνεται πάντως ότι οι ισορροπίες του Φεβρουαρίου παραμένουν αμετάβλητες, ακόμα και αν προστεθούν στην πλευρά Κούβελου οι 2 Ομοσπονδίες που αναγνωρίστηκαν όψιμα από το ΣτΕ (αναρρίχηση, καράτε).

Ανάμεσα στις 13 Ομοσπονδίες που είχαν συνυπογράψει την προσφυγή συγκαταλέγονται εκείνες του στίβου, του μπάσκετ, της άρσης βαρών και της κολύμβησης.

Ο Καπράλος είχε προταθεί από την ΕΟΕ για μία θέση «αθανάτου» στη ΔΟΕ, αλλά κι αυτή η εισήγηση βρίσκεται πια στον αέρα.

Τα καινούρια μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (στην οποία δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει Έλληνας) θα εκλεγούν στη Σύνοδο της 30ής Σεπτεμβρίου στη Λίμα.
Πηγή: documentonews.gr

Google+ Followers