Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δίκη του Ζαν Μαρί Λεπέν ετοιμάζεται στη Γαλλία


Οι σκληρές δηλώσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν - επίτιμου προέδρου του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας - έχουν ως αποτέλεσμα ...
να δικαστεί.




Αναφερόμενος μάλιστα στον γάλλο ηθοποιό Πατρίκ Μπρουέλ, εβραϊκής καταγωγής, δήλωσε, γελώντας: «Κοιτάξτε, μπορούμε να κάνουμε μια φουρνησιά την επόμενη φορά!», υπανισσόμενος ότι οι θάλαμοι αερίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μπορούν να ξαναρχίσουν.

Μαζί με τον Λεπέν θα δικαστεί και ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, Jean-François Jalkh, γιατί είναι διευθυντής του σάιτ του Εθνικού Μετώπου και είχε αναρτήσει εκεί το επίμαχο βίντεο με τις ρατσιστικές δηλώσεις.

Ο δικηγόρος του Λεπέν χαρακτηρίζει υπερβολικές τις κατηγορίες, ενώ ο ίδιος ο Λεπέν τις αρνείται. «Η λέξη «φουρνησιά που χρησιμοποίησα δεν έχει φυσικά καμία αντισημιτική χροιά, εκτός ίσως για τους πολιτικούς εχθρούς μου και για τους ηλίθιους», έχει δηλώσει.

Αυτή η φράση είχε προκαλέσει σάλο στη Γαλλία και είχε αναγκάσει ακόμη και την κόρη του Μαρίν Λεπέν να τις χαρακτηρίσει «πολιτικό λάθος». Ο σύντροφός της και αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος τις αποκάλεσε «ανόητες πολιτικά και απαράδεκτες».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs