Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

«Έφυγε» ο Θανάσης Μπέμπης – Θλίψη στην Ολυμπιακή οικογένεια


Ένας ποδοσφαιριστής-σύμβολο του Ολυμπιακού, έφυγε από τη ζωή....
Ο Θανάσης Μπέμπης που τίμησε τη δεκαετία του 50 και του 60 τα ερυθρόλευκα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών.




Ξεκίνησε το άθλημα από τα Πράσινα Πουλιά Πετραλώνων, για να μετακινηθεί στον γειτονικό Ακράτητο και τον Φωστήρα Ταύρου το 1947. Στον Ολυμπιακό Πειραιώς εντάχθηκε την επόμενη χρονιά, με διετή όμως αποκλεισμό από επίσημες αναμετρήσεις εξαιτίας της μη συναίνεσης του αθηναϊκού συλλόγου. Εξαιρουμένης της αγωνιστικής περιόδου 1953-54, όπου διαφωνώντας για οικονομικά ζητήματα με τη διοίκηση επέστρεψε στον Ακράτητο, παρέμεινε στέλεχος των Ερυθρόλευκων έως το 1963. Σε αυτούς, διακρίθηκε από τη θέση του μεσοεπιθετικού και τα τελευταία χρόνια ως καθαρόαιμος παίκτης κέντρου. Εγκατέλειψε την ενεργό δράση αγωνιζόμενος με τον Βύζαντα στη Β΄ κατηγορία.

Κατέχει το ρεκόρ του παίκτη με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας 10 και συνολικά 12 αγώνες. Το τρόπαιο κατέκτησε στις 8, αν και μόνο τη χρονιά 1955-56 βρέθηκε από την ηττημένη πλευρά, καθώς την 1961-62 (προτελευταία του) ο τελικός διακόπηκε χωρίς να αναδειχθεί κυπελλούχος. Η συμμετοχή του ωστόσο σε 9 νικηφόρες διοργανώσεις για τον Ολυμπιακό, κατατάσσουν τον Μπέμπη ως κορυφαίο του θεσμού μαζί με τον συμπαίκτη του, Ηλία Ρωσίδη.


Στην εθνική Ελλάδας

Χρίστηκε 17 φορές διεθνής με την Ανδρών Ελλάδας σημειώνοντας ένα τέρμα. Την πρώτη του εμφάνιση πραγματοποίησε στις 17 Φεβρουαρίου 1950 κατά τον εκτός έδρας αγώνα με την Αίγυπτο, για τα πλαίσια του Κυπέλλου Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου, όπου ο τεχνικός Κώστας Νεγρεπόντης τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή από το ημίχρονο αντί του Λάμπη Σεραφείδη.


ΟΣΦΠ

H Οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για την απώλεια του ερυθρόλευκου γίγαντα Θανάση Μπέμπη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs